Birgitte Soojin & Søren Gemmer

8. Juli 2016, 21:00 - 23:00

Christianshavns Færgecafé, Strandgade 50, 1401 København

Birgitte Soojin / Søren Gemmer Duo spiller en eklusiv koncert på Færgecaféen under CJF ‘16. De to er samlet om gnistrende, sjælfulde fortolkninger af Cole Porters sange, over obskure ukendt perler fra Ella & Louises katalog, til den skæve popsang eller to i en opfølger, til sidste års intense aften på Christianshavns nye sted for live jazz.

Den norske, anmelderroste sangerinde Birgitte Soojin forlod teologistudiet efter fem år på Universitetet i Oslo og Københavns Universitet. Hun kastede sig frygtløst ind på den danske jazzscene med stor kritikerjubel i forbindelse med hendes debut “Hi-Lo” i 2011. Albumet blev nomineret til en Danish Music Award for årets bedste vokaljazz-udgivelse, i samme kategori som bla. Cæcilie Nordby og Hanne Boel. Hun har arbejdet de sidste tre år med de amerikanske negro-spirituals og Elvis Presley, og det er dokumenteret på de to albums ‘Swing Low’ og ‘Put The Blame On Me / Soojin Sings Elvis’, som Kjeld Frandsen gav hhv. fire og fem stjerner i Berlingske.

Søren Gemmer har i de senere år etableret sig som en markant personlig stemme på den danske jazzscene. Han har senest kunnet opleves sammen med amerikansk/israelske guitarist Gilad Hekselman, med DR Big Band ved Palle Mikkelborgs 75-års fødselsdagskoncert i DRs Koncertsal og med trioen Reverse, hvis samarbejde med nationalikonet, filmskaber og digteren, Jørgen Leth, har trukket fulde huse på spillesteder i hele landet, inklusiv intet mindre end fem udsolgte aftener på Copenhagen Jazz House.
Gemmer blev nomineret til en DMA som ‘Årets Nye Danske Jazznavn’ i 2013 og Ivan Rod fra Gaffa konkluderede i sin anmeldelse af debutalbummet, ‘At First’; 'en uhyre godt gennemarbejdet sag, der kunstnerisk set har potentialet til et internationalt gennembrud’ og Niels Overgård fra Jazznyt bemærkede om opfølgeren; 'Søren Gemmers 'The Lark' er et meget stærkt og anbefalelsesværdigt album. Et album der bygger videre på debutalbummet og alligevel formår at fremstå som noget nyt og andet.’

Billet

Ikke tilgjengelig