Forbindelser over fjorden - Mystiske gravpladser. Foredrag med arkæolog

19. November 2020, 19:00 - 21:00

BEMÆRK

Foredraget ’Mystiske gravpladser’, som skulle være afholdt i aften den 12. marts, er udskudt til torsdag den 28. maj kl. 19.00 – 21.00.

Hvis du i forvejen havde en billet, vil den fortsat være gyldig til foredraget den 28. maj.
Såfremt du er forhindret i at deltage denne dag, kan du få refunderet din billet ved at skrive en e-mail til: anetteg@romu.dk

Forbindelser over fjorden - Mystiske gravpladser. Foredrag med arkæolog

I forbindelse med anlæggelsen af Kronprinsesse Marys Bro fandt ROMUs arkæologer i 2015-2018 tre gravpladser fra de første århundreder e.Kr. Alle gravpladser bestod af jordfæstegrave, hvor de døde havde fået gravgaver med i form af lerkar og små spinkle bronzenåle. Både børn og voksne var repræsenteret i gravene. Et spændende og gådefuldt levn fra romertiden i Danmark.

Hvad fortæller gravene om fortiden i området ved Frederikssund? Det vil arkæolog Katrine Ipsen Kjær komme nærmere ind på i aftenens spændende foredrag. Hun var med under hele udgravningsforløbet fra de spæde forundersøgelser og første spadestik til selve udgravningsarbejdet og registreringen af fundene. Med sig bringer hun en masse billeder fra udgravningen, så du kan komme helt tæt på detaljerne og få nogle gode bud på de historier, der knytter sig til menneskene i gravpladserne og de gravgaver de fik med sig. Romertidsgravene ved Frederikssund adskiller sig fra de romertidsgrave man har fundet ikke så langt herfra i Vindinge, sydøst for Roskilde – hvordan kan det være? Det vil Katrine også undersøge nærmere.

Denne aften kan du samtidigt få et indblik i arkæologens arbejde. For hvordan finder arkæologer egentlig frem til grave før et anlægsarbejde går i gang? Og hvordan går de i det hele taget til værks, når de udgraver grave? Det vil du få rig mulighed for at spørge ind til undervejs – både om arbejdet som arkæolog, men også mere konkret til fundet af gravpladserne. 

Om foredragsholder

Katrine Ipsen Kjær er arkæolog og udgravningsleder ved Roskilde Museum og Frederikssund Museum, færgegården siden 2006 med særlig interesse for forhistoriske gravpladser.

Forbindelser over fjorden

I forbindelse med miniudstillingen ”Forbundet” sætter Frederikssund Museum, Færgegården fokus på forbindelser over fjorden. Både de nuværende og de forvundne. De fysiske og de mere abstrakte.

TID, PRIS OG STED

19. november, kl. 19.00-21.00

60 kr. + billetgebyr.

Billetter købes på billetto.dk eller i Frederikssund Museums butik

Frederikssund Museum, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris

Find billetter til events på ROMU`s museer i Roskilde, Frederiksund og Lejre. Læs mere om events, tilmeld dig og inviter dine venner med. Du kan se de kommende events herunder, eller besøg siden igen senere når der bliver tilføjet flere events.