G((o))ng Tomorrow festival: Bent Sørensen kuraterer

8. November 2017, 19:30 - 21:00

Ny Carlsberg Glyptotek, Dantes Plads 7, 1556 København


Bent Sørensen kuraterer
Koncerten transmitteres af DR P2

Onsdag aften på G((o))ng Tomorrow Festival står i den ypperste kammermusiks tegn. Den prisbelønnede danske komponist Bent Sørensen har sammensat et program, som sætter hans egen ny kompositionsmusik i stævne med hovedværker i den tidlige og klassiske musik – fra Marin Marais til Johannes Brahms. Nyt møder gammelt, værkerne glider over i hinanden under hvælvinger og blandt statuer i Glyptotekets Festsal. Her får du virkelig oplevelsen af at være en del af musikken i et Københavns smukkeste og akustisk hørt mest interessante rum. Mød Den Danske Klavertrio med pianisten Katrine Gislinge, violinisten Lars Bjørnkjær og cellisten Toke Møldrup. De indtager salen sammen med den norske akkordeonist Frode Haltli, bratschstjernen Garth Knox og kontrabassisten Håkon Thelin. Tag med på en rejse gennem kammermusikalske hovedværker fra den tidlige og romantiske musiks historie til den nyeste kompositionsmusik.

Mere …

Til koncerten bliver Bent Sørensens egen klavertrio Abgesänge delt op, så de fire satser spreder sig udover aftenen og møder satser fra Brahms’ Piano Trio No. 2 og Piano Kvartet No. 3. Og så kan du opleve solo- og kammermusikværker af Sørensen for kontrabas og akkordeon overfor værker fra den tidlige musik af Tobias Hume, Thomas Preston og Marin Marias.

Bent Sørensen

Bent Sørensen nyder i disse år større og større international anerkendelse og får i år blandt andet uropført et nyt orkesterværk af New York Philharmonic Orchestra. Hans musik bliver opført i hele verden, og han har modtaget undervisning af blandt andre Per Nørgård og Ib Nørholm. Han brød igennem i midten af 80’erne med sin første strygekvartet ALMAN (1984) I 1996 modtog han Nordisk Råds Musikpris. Kammermusikformatet har altid været hans foretrukne.

PROGRAM

Musikken opføres af Den Danske Klavertrio, pianist Katrine Gislinge, violinist Lars Bjørnkjær, cellist Toke Møldrup, akkordeonist Frode Haltli, bratschist Garth Knox og kontrabassist Håkon Thelin.

Programmet er kurateret af Bent Sørensen

Bent Sørensen: Abgesänge (2016, 1.-3. sats)

Tobias Hume: Captain Humes Pavan (1605)

Bent Sørensen: The Hill of the Heartless Giant (2001)

Johannes Brahms: Piano Trio no. 2 (1882, 2. og 3. sats)

Bent Sørensen: Inverno d’amore (2017, dansk førsteopførelse)

Pause

Johannes Brahms:Piano Kvartet No. 3 (1875, 1. sats)

Bent Sørensen: Looking on Darkness (2000) (Lyt)

Thomas Preston:Uppon la mi re (1563, arr. Garth Knox 2017)

Marin Marais: Folies d’Espagne (1701, arr. Garth Knox 2017)

Bent Sørensen:Abgesänge (2016, 4. sats)

Standard

Stengt


Studerende

Stengt