Gåtur: Ingeniørens København

Vil du vide mere om de fantastiske konstruktioner, der holder sammen på arkitekturen omkring Københavns havn?  Så kan du nu tage med Dansk Arkitektur Center (DAC) på guidet tur til ingeniørens København. En gåtur der ser på havnens ikoniske arkitektur med ingeniørens øjne. 

Gratis gløgg i december 
I december byder vi på en gratis kop gløgg fra DAC Café, så du har noget at varme dig med på turen! Du kan enten tage den med på turen eller nyde den i cafeen bagefter. Gælder fra d. 1.-23.december.

I DACs udstillingsperiode for Ove Arup and the Philosophy of Total Design skruer vi op for de ingeniørtekniske detaljer på vores tur til Københavns arkitektur. Vi ser nærmere på, hvordan bygninger og broer langs havnen er konstrueret, så de holder uden at gå på kompromis med looket. 

Ved hvert stop dykker vi ned i én ingeniørdetalje og bliver klogere på både byens udvikling og de nye tekniske løsninger i arkitekturen. Fra Skuespilhusets fjernkøling og det svanemærkede Krøyers plads til BLOX’ stålkonstruktioner og de ødelagte brofag, der har udskudt Lille Langebro.

Det praktiske:

  • Turen varer 1,5 time
  • Vi mødes i DAC Passage
  • Vi ender turen ved Cirkelbroen
  • Turen giver adgang til DACs aktuelle udstillinger og DAC Cafe på dagen

Baggrund for turen  

Turen er en del af DACs store efterårsudstilling Ove Arup and The Philosophy of Total Design. Udstillingen går helt tæt på en af de største pionerer i ingeniør- og designverdenen i det 20. århundrede: Ove Arup. Den viser et omfattende udsnit af de ikoniske byggerier fra Arups arkiv, og hvordan hans visionære tilgang til ”Total Design” stadig tegner virksomheden den dag i dag. I udstillingen ser vi ind i fremtiden og oplever de nyeste og vildeste teknologier i arkitekturens verden. 

Endnu mere tur

Turen kan også bookes som privatgruppetur, hvor du kan komme afsted på turen med din egen guide. Book her: https://dac.dk/oplev/ture/populaere-gruppeture/book-gruppetur/

Husk også vores guidede gåtur om lørdagen ”BLOX i byen”, der tager dig med rundt i et område af byen, du ikke vidste, du ikke kendte. Læs mere her: https://dac.dk/oplev/ture/ 

Billet til guidet tur rundt om Inderhavnen med DACs guide.

130.00 DKK + 6.00 DKK gebyr