Gravefri dyrkning med Karoline og Tycho

4600 Køge, 4600 Køge
10. April 2021, 10:00 - 15:00

𝗘𝘃𝗲𝗻𝘁 𝗯𝗲𝘀𝗸𝗿𝗶𝘃𝗲𝗹𝘀𝗲

Lær gravefri dyrkning af en -årige og flerårige grøntsager.

Vi inviterer til en spændende og lærerig dag på Køge Fælles Jord om gravefri dyrkning, jorddække og flerårige grøntsager. Vi vil både få teoretisk viden om hvorfor det er nødvendigt at gentænke måden vi dyrker på og om hvordan vi praktisk skal gribe sagerne an.

Karoline og Tycho vil denne dag fortælle om kulstoflagring, det mikrobiotiske liv og mykorrhizaens udbredelsen i jorden. Hvorfor det er vigtigt at ændre vores måde at dyrke jordbrug på og vise os hvordan man gør. Workshoppen vil inkludere praktisk arbejde, i form af en ’permablitz’, hvor vi sammen kigger på svampelivet i jorden og etablerer nye No-dig bede i den flerårige madskov og grøntsagshaven, som skal vise vejen for den nye grønne revolution.

Karoline og Tycho har arbejdet med permakultur i en lang årrække og skrevet bogen ”Permakultur haven”. De bor i økolandsbyen Friland på Djursland. Her dyrker de grøntsager i gravefri bede, høster alsidige grøntsager fra skovhaven og holder dyr efter holistiske afgræsningsprincipper.

𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝗺𝗲𝘁 𝗳𝗼𝗿𝗲𝗹ø𝗯𝗶𝗴𝘁:

10.00 – 12.00: Oplæg v/ Karoline og Tycho

12.00 – 12.30: Medbragt frokost nydes

12.30 – 14.00: Etablere gravefri bede i grøntsagshaven og i madskoven

14.00 – 15.00: Afrunding, spørgsmål og refleksioner

𝗣𝗿𝗮𝗸𝘁𝗶𝘀𝗸

Arrangementet holdes i en polytunnel og i det fri på Køge Fælles Jord, så vi opfordrer deltagerne til at medbringe tøj passende til vejret.

Køge Fælles Jord kan nås let ved at tage S-toget til Køge station og derfra gå eller cykle 2 km i sydlig retning. Der er også gode parkeringsmuligheder på grunden, og vi opfordrer deltagende til at lave samkørsel.

𝗢𝗺 𝘀𝘁𝗲𝗱𝗲𝘁

Køge Fælles Jord er et LAND-center, som demonstrerer permakultur i praksis. Vi stræber efter at formidle viden og afholde events, der kan inspirere og udvide horisonter. ✶

Læs mere om Køge Fælles Jord på http://xn--kgefllesjord-9cb2w.... og om Permakultur Danmark på: http://permakultur-danmark.dk/...

Køge Fælles Jord er et åndehul på 2,3 ha. for alle interesserede. Jorden ligger ca. 2 km Syd for Køge station. Fokus er først og fremmest på naturens og menneskets positive indvirkning på hinanden, både i vores arbejde med jorden, og i formidling af emner som permakultur,  fra jord til bord og mindfulness.

Vi arbejder med genopbygning af jorden og genopbygning af mennesket.

Vil du ha flere eventer?

Meld deg på her for å få et samlet event-utvalg på e-post