Det danske ensemble Scenatet har i mange år arbejdet med musikteater, opera og koncerter med stærkt visuelt eller dramatisk udtryk, og med opførelsen af Land sætter de en ny milepæl i dansk musikliv. Eller flytter en musikteatermilepæl et godt stykke videre ud i landskabet.

Land er den del af en trilogi skabt af instruktør og filmmager Daniel Kötter og komponist Hannes Seidl, og den fulde titel er Land (Stadt Fluss). Som udgangspunkt for værket flyttede ophavsmændene på landet, og i de fem timer, forestillingen varer, er det også der, publikum befinder sig. I landlige omgivelser spiller musikken, man spiser, læser, bevæger sig sammen med musikken og filmen. Som de selv beskriver det: ”I trilogien Stadt Land Fluss gør Kötter/Seidl udendørs til indendørs” eller mere præcist oversat fra det tyske: ”Det udendørs rum bliver til det indvendige rum”. Scenen bliver et fælles rum – på landet – hvor optrædende, musikere og publikum sammen skaber Land.

Forestillingen Land stammer fra 2018 og er allerede blevet opført en del gange i Tyskland og denne gang for første gang i Danmark.

PROGRAM
Hannes Seidl: Land (Stadt Fluss)


*Har du lyst til at opleve flere koncerter på årets KLANG-Festival? - så læs mere om årets “Rabatbillet” på http://klang.dk/2020/billetter/.

(Du kan også købe billetter med rabat hvis du er studerende.)

KLANG – Festival er Danmarks største, internationale festival for samtidsmusik. Siden 2009 har KLANG været en fast bastion i dansk kulturliv. Pga. coronakrisen finder KLANG i år sted 30/10-8/11 og kan opleves på en række spillesteder i hovedstadsområdet.

Læs seneste opdateringer om hvordan KLANG-Festivalen passer på dig under de nuværende coronarestrikstioner på klang.dk

KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival er Danmarks største og internationale festival for samtidsmusik, fra den 30. maj til 10. juni 2019 afholdes festivalen for 10. år i træk i København.