Grænsen mellem Nørrebro og Nordvest er en udfordring. Et mylder af busser, biler og mennesker fra alverdens steder, i et slidt og splittet københavnerlandskab. Tag imod udfordringen og lær dette spændende stykke København at kende – for ingen steder er byen mere by end lige her.

Nu er der åbnet en af de mest aktive nye metrostationer, der sætter gang i helt nye bevægelser og tendenser. Det er et nyt kapitel der skrives i en gammel historie.

Området bydernemlig  på lidt af en western-historie om pionerer, jernbaner og en grænse mellem storbyen og det lovløse Nordvest, lige omkring år 1900. Noget af den stemning hænger ved. Kvarteret er en udfordring for æstetikken også, men det er vores mål at få jer til at holde af det.

Turen afsøger området ved Lygten, Frederikssundsvej, går under højbanen og ind på Nørrebro. Her besøger vi Superkiln, hvor der er udstyr fra hele verden på en gammel jernbanestrækning. Vi hører om områdets fortid med fabrikker, og om Nørrebrogades op- og nedture gennem 50 år.

Byvandring.nu byder på rundvisninger, cykelture og anden udendørs fortælling i København og omegn, med ca. 20 guider koordineret af Paul Hartvigson. Se hele udbuddet på www.byvandring.nu, hvor du kan få oprettet byvandringer og booke private ture.