Gå til hovedinnhold
Event er avsluttet - Gikk du glipp av dette event? Sjekk ut disse andre events som skjer snart For tidligere eventsdetaljer, bare rull ned.

Laster ...

 
 

Andre arrangementer fra den arrangøren

Besøk hendelser på nytt

Laster ...

 
 

Laster ...

 
 

Arrangementer du ville elske

Laster ...

 
 

Nearby events

  • Er du en arrangør?

    Maksimer suksessen for ditt event med Billetto - billettplattformen som hjelper deg med å selge flere billetter, markedsføre, og spare tid.

  • Mørkning

    arrangementet ble avsluttet

    Mørkning

    Fra 100,00 DKK

    Sted

    Dato

    24. Mai 2017, 21:30 - 23:30
    Billetto Peace of Mind
    Stressfri booking: Billetto garanterer refusjon ved avlyste eventer. Les mer
    Betalingsmetoder akseptert:

    Beskrivelse

    Vær med, når vi nyfortolker traditionen med at samles til samtaler og skumringsture ved solnedgangstide. Denne mørkning består af en samtalesalon om tusmørke og en mørkevandring med MYRKRs lydcollager i ørerne.

    Tidspunkt: 24. maj klokken 21.30 - 23.30

    (det er dagen før Kristi Himmelfart, så der er fridag næste dag)
    (kom lidt før, hvis du har brug for hjælp til at downloade lydfilen)

    Mødested: Georg Brandes Plads. Vi mødes ved springvandet ud for Sølvgade 50.

    Undervisere: Kunstfællesskabet MYRKR: Radiodokumentarist Sara Troense, iscenesætter Alaya Riefensthal og musiker Jullie Hjetland. Nadja Pass er værtinde for samtalesalonen.

    Hvem kan være med: Velegnet til alle, der må være oppe til 23.30, har mod på at være udendørs i forårsnatten og kan vandre med i en 1 time. Tempoet er roligt, men vær forberedt på, at vi undervejs skal gå på småstier i mørke. Der bænke at sidde på under samtalesalonen.

    Pris: 100 kroner.

    Hvorfor: Samtidens Akademi har opfordret kunstfællesskabet MYRKR til at skabe denne lydvandring, fordi vi er meget fascinerede af deres arbejde med mørke og lyd. Lydvandringen gennem Københavns mørke genoptræner de dele af vores anatomi, der ellers let bliver lidt forkrøblede i vores digitale samtid; nattesynet, høresansen og forestillingsevnen - og samtidig lærer vi undervejs på ruten en masse om stedernes intelligens. Arrangementet er desuden et godt eksempel på, hvordan vi på Samtidens Akademi genopliver og nyfortolker gamle traditioner - i dette tilfælde den fælles mørkning, der i tiden før det elektriske lys markerede overgangen fra dag til nat, og hvor man mødtes om fælles aktiviteter og samtaler. Samtalesalonen om tusmørke begynder, når solen går ned 21.31 og giver vores øjne mulighed for at vænne sig til mørket, før vi går afsted.

    Medbring: Vi gennemfører uanset vejret. Så det er vigtigt at sørge for gode sko, varmt tøj og en smartphone (eller en anden afspiller, du kan afspille lydfiler på) og hovedtelefoner. Download gerne lydfilen på forhånd fra myrkr.dk/lydvandring. Hvis du har brug for hjælp, så kom lidt tidligere - så hjælper MYRKR dig i gang.

    *******************

    MYRKRs beskrivelse af arrangementet:

    Kom på vandring med med MYRKRs lydcollager i mørket. Få nye perspektiver på steder, som du tror, du kender godt og oplev, hvordan de forandrer sig i mørket. Hvordan påvirker mørket dig, når du bliver guidet af mørke-aktivister og andre venner af mørket? Få nye perspektiver på mørket fra en arkitekt, en forstkandidat, en jordemoder, en forkæmper mod lysforurening, en shaman og en blind musiker. Ordene om mørke smelter sammen med vokalgruppen IKIs korsang, der er improviseret i mørke - om mørke. Lydene fylder dine hovedtelefoner, imens MYRKR viser vejen rundt på kendte (og måske ukendte) steder i mørket.

    Ruten veksler mellem by og natur, så vekslen af mørke og lys er til stede i både lydcollagerne og i omgivelserne, man går i. MYRKR er guide på ruten og siger nogle få ord undervejs, så deltagerne nænsomt bliver guidet igennem turen.

    Om MYRKR

    MYRKR består af radiodokumentarist Sara Troense, iscenesætter Alaya Riefensthal og musiker Jullie Hjetland.

    MYRKR undersøger og udforsker naturens fænomener i et spændingsfelt mellem kunst, videnskab og hverdagserfaringer, så naturen ses i forskellige perspektiver, hvor der zoomes ind og ud mellem detaljer og helhed. Naturen er genstanden, vi undersøger og samtidigt rammen og scenen, som undersøgelserne opleves i. Med vidt forskellige udgangspunkter og fagligheder er MYRKR opstået med udgangspunkt i en fælles fascination af mørket i Norden og de traditioner forbundet med lys, mørke og døgnets rytme, som er en del af vores historie i Norden. Ordet MYRKR er oldnordisk og betyder mørke.

    Når vi undersøger fx mørket eller skoven, undersøger vi både den historiske kontekst, fænomenets naturvidenskabelige aspekter, fænomenets rolle i samfundet, kunsthistorien og for almindelige menneskers levede liv. Vi udfolder undersøgelserne kunstnerisk, hvor vi skaber rum til sanselighed og refleksion.

    Vi vil vække hele sanseapparatet og inviterer publikum til fordybelse i naturens fænomener igennem i lydvandringer, podcasts, lyttebiografer, fortælleaftener, lydinstallationer, performances og fysiske møder med naturen. Projekt, proces og produkt er hele tiden levende og i fremdrift på sine egne præmisser i vores udforskning af mørket. Ingen svar er givet på forhånd og nysgerrighed og undren er det, der driver os.

    MYRKRs interesse for mørke

    Med vidt forskellige udgangspunkter og fagligheder er vi i MYRKR opstået med udgangspunkt i en fælles fascination af mørket i Norden og de mørketraditioner, som er en del af vores historie. Mørket er så influerende en faktor i vores hverdag, som vi ikke kan gøre noget ved, og som altid vil og har været der. Vi synes det er interessant, at samfundet omkring os til stadighed prøver at mystificere og nedgøre mørket – det der er så fundamental en del af det at være menneske - særligt her i Norden. Vi fremhæver lyset og glemmer at værdsætte og bevare mørket. Også i vores sprog ligger denne nedgørelse af mørket, og det er måske derfor vi glemmer, hvor venligt og godt mørket er, samtidigt med at der skrues op for lyset i det offentlige rum.

    Praktisk:

    • Vi skal gå i 1 time, så tag gode sko og passende tøj på. Efter vandringen samles vi omkring et bålfad, hvor MYRKR byder på lidt at lune sig på og mulighed for at dele oplevelsen med alle, der har været med på vandringen.
    • NB! Alle deltagere skal have hovedtelefoner og en smartphone eller anden afspiller med, som lydfilen kan afspilles på. Hvis du har problemer med download eller stream så kontakt os eller få hjælp af MYRKR, inden Lydvandringen går i gang.
    • Download eller stream lydvandringen fra myrkr.dk/lydvandring


    Arrangør

    Samtidens Akademi er en helt ny form for læreanstalt, hvor vi som borgere underviser hinanden i alt det, vi har lært og kært - og som vi længes efter i vores samtid. Læs meget mere på http://samtidensakademi.dk

    Lokale

    Georg Brandes Plads. Vi mødes ved springvandet ud for Sølvgade 50, Sølvgade 50, 1307 København K

    Hjelp - FAQ

    • Jeg har ikke mottatt billetten min på e-post. Hva gjør jeg?

      Først bør du sjekke reklame og søppelpost på din e-post. Billettene dine ble sendt som et vedlegg og kan ha blitt sortert som reklame hos noen e-posttjenester. Du kan også finne billettene dine på Billetto-kontoen din, som du har tilgang til i nettleseren eller i Billettos app. Les mer her dersom du trenger hjelp.

    • Jeg vil kansellere billetten min og få refusjon. Hva gjør jeg?

      Det er eventarrangøren som kan godkjenne refusjoner, og du bør ta kontakt med eventarrangøren for å diskutere hvilke alternativer som er tilgjengelig for deg. Du kommer i kontakt med arrangøren ved å svare på e-posten med ordrebekreftelsen eller ved å bruke skjemaet "Kontakt arrangøren" på arrangørens profil. Les mer her dersom du trenger hjelp.

    • Jeg har registrert meg på en venteliste. Hva skjer nå?

      Hvis flere billetter bli tilgjengelig, får du beskjed (på e-post) sammen med andre som også har registrert seg på listen. Her følger vi prinsippet "førstemann til mølla". For mer informasjon, klikk her.

    • Hvor finner jeg lenkene til netteventer?

      Sjekk siden eller e-posten med ordrebekreftelsen din. Vanligvis har arrangøren av eventet inkludert informasjon i ordrebekreftelsen, som sendes på e-post, eller så sender de gjerne en oppfølging på e-post med lenke til netteventet. Det kan også være lurt å lese eventets beskrivelse på Billetto, hvor eventets arrangør beskriver hvordan du deltar på netteventet. For mer informasjon, klikk her.

    • Hva er avbestillingsbeskyttelse, og hvorfor trenger jeg det?

      Med avbestillingsbeskyttelse har du rett til å kreve refusjon dersom det skulle oppstå uforventede eller uunngåelige omstendinger som kan komme i veien for din deltakelse på et event. For mer informasjon, klikk her.

    arrangementet ble avsluttet

    Mørkning