Musikkens gådefulde fortællinger - 40 års jubilæumskoncert

8. November 2020, 16:00 - 18:00

Program:

Tjajkovskij: Romeo & Julie fantasi-ouverture

Hornemann: Gurre-suite

Elgar: Enigma-variationer

Dirigent: Morten Ryelund

Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester fejrer 40-års jubilæum med et rent orkesterprogram, der viser musikkens og orkesterets spændvidde. Jubilæumskoncertens store, romantiske program byder på tre gådefulde fortællinger om fantasi, om stærke skæbner og om den umulige kærlighed.

I den store, senromantiske ”Romeo & Julie fantasi-ouverture” af Tjajkovskij følger vi fortællingen om det unge pars fortvivlede forelskelse. Hornemanns dramatiske ”Gurre-suite” beretter om Kong Valdemar og Tove - om deres kærlighed i Gurre, hvor Tove måske stadig går igen. Elgars elegante ”Enigma-variationer” er fulde af indlejrede gåder, hvor han i musikalske vendinger har portrætteret sine venner.

I spidsen for orkesteret står dirigent Morten Ryelund. Han startede i en ganske ung alder som violinist i LTSO, og efter hans konservatorieuddannelse som violinist og dirigent i Sankt Petersborg er han en af orkesterets faste og højt værdsatte dirigenter. Faktisk er Morten den dirigent, der gennem tiden har dirigeret flest koncerter med LTSO.