Seksuelle overgreb – det terapeutiske arbejde med offer og udøver
Seksuelle overgreb – det terapeutiske arbejde med offer og udøver
Fra 550,00 DKK
Sted
Dato
Beskrivelse
Kurset omhandler problematikker relateret til seksuelle overgreb, og vi kommer omkring det offergjorte såvel som det krænkende perspektiv. Hvordan kan vi som psykologer arbejde med mennesker, der har været udsat for seksuelle overgreb – når de kan være ved at drukne af skyld og skam? Og hvordan arbejder vi med store børn og unge, der udviser seksuelt bekymrende eller krænkende adfærd – når de er ved at drukne af skyld og skam?
De fleste mennesker oplever, at et eller flere seksuelle overgreb kan have stor betydning for den måde, de er i livet på. De reaktioner og senfølger, der kan opstå efter et seksuelt overgreb, er forskellige. Nogle oplever at blive grebet af skam, skyld, vrede, tristhed, tvivl - og forvirringen over, at hændelsen har ramt én, kan være stor. Nogle går gennem livet uden at dele hemmeligheden med andre og kan være bekymrede for, hvad der kan ske med én selv, med familien eller hvad andre vil tænke om én, hvis de fortæller om de seksuelle overgreb. En del ønsker at glemme oplevelsen, men erfarer at de på forskellige tidspunkter i livet alligevel konfronteres med den, enten i drømme, sammen med en kæreste, i forholdet til sig selv eller andre mennesker. Fortællinger om og oplevelser af at blive krænket er forskellige, hvorfor det er individuelt hvor meget og hvordan det fylder i et menneskes liv
Seksuelle overgreb er stadig et tabu, på trods af at emnet gennem de sidste 10 år er blevet mere belyst. Som fagfolk kan vi stadig blive bedre til at spotte tegn på overgreb, turde handle på det og tale om det.
På kurset arbejder vi med at forstå, hvordan seksuelle overgreb adskiller sig fra voldelige eller psykiske overgreb, og hvorfor overgreb kan opleves forskellig afhængigt af køn. Denne forståelse bidrager til en terapeutisk viden om hvilke veje, vi kan gå i samtalen.
Endvidere vender vi os mod de dynamikker, der fører til, at et menneske kan udføre seksuelle overgreb mod et barn. Vi ser på hvad Hans&Grete symdromet indeholder og undersøger betydningen af cycle of abuse og grooming. Vi udfolder metoder til, hvorledes man i samarbejde med et ungt menneske kan afdække og arbejde med den seksuelt bekymrende eller krænkende adfærd.
Der vil være en vekselvirkning mellem oplæg, dialog og øvelser. Der inddrages breve, video og fortællinger fra folk, der har været udsat for overgreb og har udsat andre for overgreb.
Kurset vil blandt andet komme omkring
- Myter, fakta og statistik på området.
- Hvad kendertegner ligeværdige seksuelle relationer og hvornår bliver en relation bekymrende?
- Tegn og symptomer på at have været udsat for overgreb
- Forskelle på drenge og piger som ofre for overgreb
- Risikofaktorer, der knytter sig til udviklingen af seksuel bekymrende/krænkende adfærd.
- Profil på unge med seksuel overgrebsadfærd
- Hvad er grooming?
- Intro til cycle of abuse
- Samtalemetoder og redskaber i arbejdet med seksuelle overbreb
- Overgreb som et traume og hvordan samtalen med en psykolog kan føre til dobbelttraumatisering
- Hvilken effekt det har, når vi kalder seksuelle overgreb for ”seksuelle overgreb”, og ikke bare overgreb
Psykolog Anne Kaplan har psyokologklinikken CeNSE – Center for Narrativ Samtale og Edukation, der ligger i København. Anne har igennem mange år specialiceret sig i at have terapi med store børn og unge. Desuden er Anne specialiceret inden for seksuelle overgreb, og har blandt andet fra sit tidligere arbejde i Janus Centret opnået en særlig viden om seksuelle overgreb og seksuelt bekymrende/krænkende adfærd hos store børn og unge.
Til dagligt laver Anne individuel- og gruppeterapi med unge og udbyder supervision til psykologer på vej mod autorisation, til egen samt andre faggrupper.
Læs mere om Anne Kaplan på www.cense-psyk.com
BEMÆRK: Kurset er udelukkende for psykologistuderende
Lokale
Dansk Psykologforening, Stockholmsgade 27, 2100 København Ø
Hjelp - FAQ
-
Jeg har ikke mottatt billetten min på e-post. Hva gjør jeg?
Først bør du sjekke reklame og søppelpost på din e-post. Billettene dine ble sendt som et vedlegg og kan ha blitt sortert som reklame hos noen e-posttjenester. Du kan også finne billettene dine på Billetto-kontoen din, som du har tilgang til i nettleseren eller i Billettos app. Les mer her dersom du trenger hjelp.
-
Jeg vil kansellere billetten min og få refusjon. Hva gjør jeg?
Det er eventarrangøren som kan godkjenne refusjoner, og du bør ta kontakt med eventarrangøren for å diskutere hvilke alternativer som er tilgjengelig for deg. Du kommer i kontakt med arrangøren ved å svare på e-posten med ordrebekreftelsen eller ved å bruke skjemaet "Kontakt arrangøren" på arrangørens profil. Les mer her dersom du trenger hjelp.
-
Jeg har registrert meg på en venteliste. Hva skjer nå?
Hvis flere billetter bli tilgjengelig, får du beskjed (på e-post) sammen med andre som også har registrert seg på listen. Her følger vi prinsippet "førstemann til mølla". For mer informasjon, klikk her.
-
Hvor finner jeg lenkene til netteventer?
Sjekk siden eller e-posten med ordrebekreftelsen din. Vanligvis har arrangøren av eventet inkludert informasjon i ordrebekreftelsen, som sendes på e-post, eller så sender de gjerne en oppfølging på e-post med lenke til netteventet. Det kan også være lurt å lese eventets beskrivelse på Billetto, hvor eventets arrangør beskriver hvordan du deltar på netteventet. For mer informasjon, klikk her.
-
Hva er avbestillingsbeskyttelse, og hvorfor trenger jeg det?
Med avbestillingsbeskyttelse har du rett til å kreve refusjon dersom det skulle oppstå uforventede eller uunngåelige omstendinger som kan komme i veien for din deltakelse på et event. For mer informasjon, klikk her.
Seksuelle overgreb – det terapeutiske arbejde med offer og udøver
Fra 550,00 DKK