Seminar: Link-Lives – Fra folketællinger, kirkebøger og københavnske begravelsesprotokoller til historiske big data

12. November 2020, 15:00 - 17:00

Hør professor, dr. phil. Anne Løkke og lektor, ph.d. Barbara Revuelta-Eugercios samt arkivar Signe Trolle Gronemann fortælle om forskningsprojektet Link-Lives. Her arbejder forskerne med at etablere historiske livsforløb og familieforbindelser ved at forbinde arkivernes kilder om den samme person. Frivillige har i årevis investeret tusindvis af timer i at indtaste de håndskrevne oplysninger systematisk og omhyggeligt, så forskerne nu kan anvende de nyeste computerteknologier i arbejdet. Målet er at skabe en database med livsforløb over alle personer, der har boet i Danmark siden 1787. De mange livsforløb kan bruges til forskellige typer forskning, såsom slægtsforskning, historie-, demografi- og sundhedsforskning og vil give forskere mulighed for at undersøge de sociale og biologiske mønstre, der tegner sig på tværs af generationer.

Københavns Stadsarkiv følger myndighedernes anvisninger vedrørende coronavirus (COVID-19). Arrangementet kan blive flyttet eller aflyst som følge af nye retningslinjer fra myndighederne.

Københavns Stadsarkiv er et byarkiv. Arkivet indsamler arkivmateriale fra København og formidler historier om byen, dens indbyggere og dens udvikling.