Sindsbevægelsernes skrift

19. November 2020, 19:00 - 20:30

Kom på opdagelse i Virginia Woolfs forfatterskab

Den mest markante repræsentant for Bloomsbury-gruppen er Virginia Woolf, der blev pioner både som modernist og som feminist. Gennembruddet kom med Mrs. Dalloway (1925), der skildrer en tilfældig sommerdag i Clarissa Dalloways liv i London. Det er en junidag i 1923 og den 52-årige Mrs. Dalloway skal ud for at købe blomster. Ud af denne begivenhed vokser et vidt forgrenet netværk af fortællinger og flashbacks: læseren får indblik i forskellige karakteres sind i takt med at Mrs. Dalloway krydser forbi dem, gennem den pulserende storby, hvor klokkeslagene fra Big Ben tæller timerne og strukturerer fortællingen.

Mrs. Dalloway er et af hovedværkerne i Virginia Woolfs forfatterskab, der også tæller romanerne To the Lighthouse (1927), The Waves (1931) og Orlando (1928).

Gå på opdagelse i noget af alt det der sker med hjertet når vi læser Virginia Woolf. Ph.d. i litteraturhistorie Elisabeth Skou Pedersen vil holde foredrag om Virginia Woolf til efterårets afsluttende Klassikerklub!

Coverfoto Jette Ladegaard/Scanpix

Klassikerklubben Amager foregår i samarbejde mellem Sundby og Rodosvej biblioteker og litteraturforeningen amar:litt. Vi får støtte af Amager Øst Lokaludvalg.