SMK Akademiet: Da dansk kunst blev moderne (del 1)
SMK Akademiet: Da dansk kunst blev moderne (del 1)
Fra 350,00 DKK
Sted
Dato
Tags
Beskrivelse
SMK Akademiet fortsætter turen op gennem den danske kunsthistorie.
Dette forår handler akademiet om, hvordan dansk kunst i begyndelsen af det 20. århundrede sugede til sig af inspiration. Paris var stedet, hvor det skete – og her frisatte kunstnere som Cezanne, Picasso og Matisse både farven og formen i maleriet.
Flere af de danske kunstnere rejste til Paris for at studere, kunstsamlere drog af sted for at indsamle værker og hjemme i Danmark blev der arrangeret flere store udstillinger med den nye kunst. Vær med, når vi undersøger tiden, hvor dansk kunst blev moderne.
Rejs tilbage i tiden og bliv fortrolig med en af de mest banebrydende perioder i Danmarks kunsthistorie. Du kan læse mere om alle fem forelæsninger nedenfor.
Priserne er inklusiv entré til museet.
Pariserscenen år 1900 v/ Mette Houlberg Rung, kunstformidler på SMK.
Torsdag 21. februar kl. 11.15-12.30
Paris var i 1900-tallets første årtier det vigtigste centrum for kunst og kultur i den vestlige verden. Franske og udenlandske kunstnere strømmede til og det var her, man slog sig ned, hvis man ville være del af de nyeste tendenser.
Denne forelæsning fokuserer på Paris som kunstscene og på det mylder af kunstneriske strømninger, der hastigt voksede frem, for hurtigt at blive afløst nye.
Henri Matisse v/Dorthe Aagesen, overinspektør og seniorforsker
Torsdag 28. februar kl. 11.15-12.30
Henri Matisse er en af de store fornyere af maleriet i begyndelsen af det 20. århundrede. SMK’s samling rummer en række hovedværker fra hans mest eksperimenterende år, 1905-1917. I denne forelæsning introducerer vi Matisse og hans særlige plads på SMK. Samtidig stiller vi skarpt på hans undersøgende og eksperimenterende tilgang til maleriet
Fransk kunst i Danmark i begyndelsen af 20 årh. v/ Rasmus Kjærboe, Ph.d.- studerende på SMK
Torsdag 7. marts
På blot fem år, fra 1914 til 1918, rejste hundredvis af franske malerier til København. Fra at være en kunstnerisk provins blev hovedstaden fyldt op med moderne, international kunst. På særudstillinger og i privatsamlinger kunne man pludselig møde mesterværker af Monet, Manet, Degas, Cézanne, Gauguin, Picasso og Matisse blandt mange andre.
Historien om Danmark og de mange franske kunstværker er en dramatisk fortælling om uvurderlige skatte, der blev tabt og reddet, og om krig, konkurs og kanoner.
Jens Adolf Jerichau v/Mikael Wivel, kunsthistoriker dr. phil.
Torsdag 14. marts
Kom tæt på en af de væsentligste danske malere i det 20. århundrede. Han døde ung, men arbejdede målrettet, intenst og personligt med sit stof. J.A. Jerichau var først og fremmest figurmaler, og hans værker byggede på den store tradition i vesterlandsk kunst. Men samtidig var hans værker også moderne i både stil og udtryk. Med stor dristighed krydsede han frem og tilbage i spændingsfeltet mellem det velkendte og det ukendte.
Picasso i Danmark v/Karen Westphal, Postdoc, Institut for Kunst- og Kulturvidenskab
Torsdag 21. marts
I 1938 var Picassos berømte maleri "Guernica" udstillet på Statens Museum for Kunst. Det fik betydning for de unge kunstnere i Danmark, som reagerede stærkt på det store modernistiske og politiske maleri. "Guernica" fik endvidere betydning langt ud over dets fysiske besøg i Danmark.
Også efter Anden Verdenskrig brugte man Picasso og hans kunst til at forstå den moderne verden. Ikke mindst efter endnu en Verdenskrig. Hans fredsduer og hans krigsbillede: Guernica, påvirkede efterkrigstidens billed- og tankeverden.
Topfoto: André Derain, Kvinde i chemise, 1906
Lokale
SMK – Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, 1307 København
Hjelp - FAQ
-
Jeg har ikke mottatt billetten min på e-post. Hva gjør jeg?
Først bør du sjekke reklame og søppelpost på din e-post. Billettene dine ble sendt som et vedlegg og kan ha blitt sortert som reklame hos noen e-posttjenester. Du kan også finne billettene dine på Billetto-kontoen din, som du har tilgang til i nettleseren eller i Billettos app. Les mer her dersom du trenger hjelp.
-
Jeg vil kansellere billetten min og få refusjon. Hva gjør jeg?
Det er eventarrangøren som kan godkjenne refusjoner, og du bør ta kontakt med eventarrangøren for å diskutere hvilke alternativer som er tilgjengelig for deg. Du kommer i kontakt med arrangøren ved å svare på e-posten med ordrebekreftelsen eller ved å bruke skjemaet "Kontakt arrangøren" på arrangørens profil. Les mer her dersom du trenger hjelp.
-
Jeg har registrert meg på en venteliste. Hva skjer nå?
Hvis flere billetter bli tilgjengelig, får du beskjed (på e-post) sammen med andre som også har registrert seg på listen. Her følger vi prinsippet "førstemann til mølla". For mer informasjon, klikk her.
-
Hvor finner jeg lenkene til netteventer?
Sjekk siden eller e-posten med ordrebekreftelsen din. Vanligvis har arrangøren av eventet inkludert informasjon i ordrebekreftelsen, som sendes på e-post, eller så sender de gjerne en oppfølging på e-post med lenke til netteventet. Det kan også være lurt å lese eventets beskrivelse på Billetto, hvor eventets arrangør beskriver hvordan du deltar på netteventet. For mer informasjon, klikk her.
-
Hva er avbestillingsbeskyttelse, og hvorfor trenger jeg det?
Med avbestillingsbeskyttelse har du rett til å kreve refusjon dersom det skulle oppstå uforventede eller uunngåelige omstendinger som kan komme i veien for din deltakelse på et event. For mer informasjon, klikk her.
SMK Akademiet: Da dansk kunst blev moderne (del 1)
Fra 350,00 DKK