THE LAST ICE HUNTERS – Nordatlantiske Filmdage 2020

23. September 2020, 20:00 - 21:25

Enestående dokumentarfilm om nutidens fangerkultur i Østgrønland.Onsdag 23. sept. 2020 kl. 20

Den grønlandske fangerkultur har ikke bare overlevet i flere tusind år, men er også et bærende element i den grønlandske selvforståelse. Fangernes eksistensgrundlag er imidlertid ofte blevet udfordret, ikke mindst i de sidste par årtier med bl.a. EU-restriktioner på sælskinhandel og mærkbare klimaforandringer.   

Gennem enestående optagelser skildrer slovenske Jure Breceljnik og Rožle Bregars dokumentarfilm livet i nutidens Østgrønland. Og den giver ordet til en række fagfolk og især fangerne selv, der fortæller om den aktuelle udvikling og giver deres forskellige bud på fangerkulturens fremtidsudsigter. Filmen var oprindeligt instruktør Jure Breceljniks projekt, men han gik bort under produktionen og så aldrig den færdige film. Jure Breceljnik blev blot 41 år gammel.

DOX/Grønland
The Last Ice Hunters indleder serien DOX/Grønland, der introduceres kort før visningen af filmdagenes Birgir Thor Møller. Filmen blev vist ved to udsolgte visninger i marts, og den præsenteres i samarbejde med Film IT, Sloveniens Ambassade og Grønlands Repræsentation i København.


Arrangementet
Filmen (72 min) vises med engelske tekster.
Arrangementet inkluderer kort introduktion og varer 85 min.
Salen og filmcaféen åbner 45 minutter før visningen.

NB. Alle vores arrangementer afholdes iht. gældende retningslinjer og regler for afholdelse af arrangementer med siddepladser. Af samme årsag er der et meget begrænset antal billetter per arrangement. Desuden beder vi jer møde op i god tid og vise hensyn til hinanden.


Nordatlantens Venner

Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.


Nordatlantiske Filmdage 2020

Nordatlantiske Filmdage præsenterer spillefilm, dokumentarfilm og kortfilm fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Læs mere på nordatlantens.dk/filmdage.