​Vin og vingesus - en aften med oldtidsinspektøren

18. April 2018, 19:00 - 20:30

Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde


Roskilde Museum har været under ombygning og står nu klar med en helt ny, gennemarbejdet og anmelderrost udstilling; ”Roskilde – Magt og mennesker”. Der ligger mange timers arbejde bag og med denne nye række af arrangementer inviterer de ansvarlige faginspektører bag udstillingerne indenfor til en enestående aften med en omvisning i deres respektive udstillingsområder. Den foregående udstilling stod i 20 år - og på disse udvalgte aftener kommer kræfterne bag frem i lyset over et glas vin.

På denne aften vil oldtidsarkæolog og overinspektør Ole Kastholm tage publikum med ind tiden, der var før Roskilde som by blev til: Oldtiden. Efter omvisningen inviteres publikum til dialog, hvor det er muligt at diskutere og samtale om den nye udstilling i selskab med inspektøren selv.

Det helt særlige ved "Vin og vingesus" er, at publikum får mulighed for at indtage museets dialogiske rum med de skabende kræfter bag – på en måde, hvor passionen, interessen og lysten til både den gode historie og den faglige deling driver snakken og turen i udstillingen. Fokus vil bl.a. være på inspektørernes egne favoritgenstande, de formidlingsmæssige overvejelser og samtidsmæssige perspektiveringer. Afslutningsvis byder museet på et glas naturvin og en snak om historiens vingesus.

Der er et begrænset antal billetter i udbud til de enkelte aftener. Billetten inkluderer et glas naturvin og entré til museet.

​Vin og vingesus - en aften med oldtidsinspektøren

Stengt