BLOX i byen. Gåtur i et nyt område i København.

BLOX er den nyeste bygning ved havnefronten i København, og den er med til at binde sløjfe om Inderhavnen, der nu snart er fuldt udbygget. BLOX er dog meget mere end en bygning. Den er også infrastruktur, byrum, lejligheder, udstillinger, restaurant og fitnesscenter. Måske vigtigst af alt er BLOX forbindelsen mellem havn og by og omdrejningspunktet for et helt nyt område i København.

Gratis gløgg i december 
I december byder vi på en gratis kop gløgg fra DAC Café, så du har noget at varme dig med på turen! Du kan enten tage den med på turen eller nyde den i cafeen bagefter. Gælder fra d. 1.-23.december.

Området omkring BLOX er interessant. I mange år en parkeringsplads, vi ikke ænsede, selvom placeringen kun er et stenkast fra store destinationer som Rådhuspladsen, Christiansborg, Den Sorte Diamant og Dansk Jødisk Museum tegnet af stjernearkitekten Daniel Liebeskind. 

Med åbningen af BLOX har vi fået en ny plads, Bryghuspladsen, der ligger mellem BLOX og 1700-talsbygningen, Fæstningens Materialgård.  Bryghuspladsen er kulminationen på flere nye pladser og forbindelser i området, der omgiver BLOX. 

Nye forbindelser som broer, passager, strøg og smarte bæredygtige løsninger har ført byen og havnen tættere på hinanden. Det har skabt byliv på et sted i midten af København, vi i mange år har vendt ryggen. 

Bygningen BLOX er tegnet af den hollandske tegnestue OMA, og er meget mere end en bygning, og på gåturen BLOX i byenvil du opleve alt det, som BLOX også er. Et byudviklingsprojekt, et nyt sted i byen, en nabo til 800 års Danmarkshistorie, et vartegn ved havnen – alt sammen kun et langt stenkast fra Rådhuspladsen.

Få hele historien om et sted i byen, der i mange år har været usynligt, men som nu er begyndt at skabe sin egen historie i hjertet af København. 

Det praktiske:

  • Turen varer 1,5 time
  • Turen tilbydes hver lørdag kl. 14
  • Vi mødes i DAC Passage, hvor turen også slutter. 
  • Både før og efter turen, giver billetten dig adgang til DACs aktuelle udstillinger og DAC Café på dagen

Endnu mere tur
Turen kan også bookes som en privat gruppetur, hvor du kan komme afsted på turen med din egen guide.
Turen kan bookes som gruppe her.
Husk også vores guidede gåtur om søndagen, ’Ingeniørens København’, der stiller skarpt på ingeniørkunsten langs med inderhavnen. Læs mere her

Billedekreditering: Rasmus Hjortshøj

Billet til gåturen BLOX i byen. Gåtur i et nyt område i København

130,00 DKK + 6,00 DKK avgift