Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Laddar...

 
 

Andra event från arrangören

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Evenemang du skulle älska

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

  • Är du arrangör?

    Maximera ditt events framgång med Billetto – biljettplattformen som hjälper dig sälja fler biljetter, enkelt marknadsföra dina event och spara tid.

  • Borgere og lokalsamfund bidrager med klimaløsninger

    Eventet är avslutat

    Borgere og lokalsamfund bidrager med klimaløsninger

    Från 648,00 DKK

    Plats

    Datum

    15 sep 2018 18:00 - 20:00
    Billetto Peace of Mind
    Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
    Betalningsmetoder accepteras:

    Beskrivning

    Kan vi leve et godt liv og samtidig leve bæredygtigt?

    I landdistrikter, blandt græsrødder og langt fra de politiske og finansielle centre, er grupper af borgere i gang med omstille til bæredygtighed.

    Som en stille revolution skaber de økosamfund, vedvarende energi-øer, bylandbrug, skovhaver og mange fravælger kød til fordel for vegetariske kost.

    Vi besøger fire steder der omstiller til bæredygtige løsninger og mødes fire aftener hvor vi udforsker omstillingens muligheder.

    Hold: 1803

    Pris: 24 lektioner, kr,- 648,- + gebyr til billetto ialt kr. 701,59

    Obs! Der skal betales kr. 120,- ved første mødegang, der inkluderer kaffe, kage og smagsprøver. Ved tilmelding/betaling skal der oplyses til info@aftenskolenlysglimt.dk ; Cpr. nr. navn, adresse, telefon og mail.

    Antal kursusgange: 24 ialt = 4 Kursus mandage og 4 ekskutions lørdage

    Kursus mandage: Den 22 + 29. oktober + 5 + 19 november

    Tid: kl. 19-21.30

    Adresse: Det Grønne Hus, Vestergade 3, 4600 Køge

    Kan vi leve et godt og rigt liv samtidig med at vi omstiller til bæredygtige samfund? Og undgå at vores livsstil, der skaber klimaforandringer og miljøødelæggelser, ikke ødelægger fremtidige generationers muligheder for at få et godt liv?

    Ja, der er mange eksempler på mennesker og lokalsamfund der omstiller til løsninger præget af høj livskvalitet, lav miljøbelastning og lokal udvikling.

    Studiekredse med oplæg og samtaler – 4 aftener

    1. Hvad er det for en tid vi lever i Den 22. oktober kl. 19.00 – 21.30
    Vi dykker ned bæredygtighedens 50 årige historie og ser på begreber som planetære grænser, økosystemtjenester, økologisk fodaftryk og resiliens. Vi ser på det offentlige, virksomhedernes og civilsamfundets rolle i udviklingen. Og taler om de muligheder vi som borgere, lokalsamfund og demokrati har for at påvirke udviklingen.

    2. Lokalsamfund der gør en forskel Den 29. oktober kl. 19.00 – 21.30
    Økosamfund, energiøer og omstillingsbyer er eksempler på lokalsamfund der omstiller til løsninger der mindsker miljøbelastningen, skaber lokal udvikling og nye former for livskvalitet. Vi ser på virkemidlerne og hvad traditionelle boligområder som landsbyer, parcelhus- og bykvarterer kan lære af disse fremtidslaboratorier.

    3. Bæredygtig trivsel Den 5. november kl. 19.00 – 21.30
    Kan vi have en lige så høj livskvalitet, måske ligefrem højere, men leve på måder der har et mindre økologisk fodaftryk? Ifølge tænketanken CONCITO udleder hver dansker 19 tons CO2 om året? Skal vi holde de globale temperaturstigning under 1,5 grader, må samtlige verdensborgere ifølge FN’s klimapanel i 2050, højest udlede 2-3 tons CO2 årligt. Samtidig bruger menneskeheden ressourcer som om vi har 1½ planet til vores rådighed. Kan vi lære at leve godt inden for de grænser en planet sætter for os? Hvad er alternativet?

    4. Omstilling i familier og lokalsamfund Den 19. november kl. 19.00 – 21.30
    Hvordan kan vi blive en større del af løsningen og et mindre del af problemet? Hvad er vores muligheder for at skubbe på omstillingen, ved at ændre på den del af vores livsstil der klima- og miljøbelastende? Hvad er der for ’knapper’ vi kan skrue på i hverdagsliv, bolig, lokalsamfund, ferie, økonomi m.m., så mange bække små bliver til en stor å? Og hvad er det for kulturelle barriere vi står overfor i omstillingen til bæredygtige samfund?

    Underviser, Ditlev Nissen

    Selvstændig underviser og konsulent i www.levendelokalsamfund.dk Ditlev Nissen har afsæt i konfliktløsningens og økosamfundenes univers. I 22 år har han faciliteret fællesskabsprocesser og undervist i bæredygtig omstilling med fokus på høj livskvalitet, lav miljøbelastning og lokal udvikling. Se: www.levendelokalsamfund.dk.

    4 Ekskutions lørdage: Den 8., 15., 29. september og 13. oktober.

    Tid: kl. 13.30 – 16.15 -

    Adresse : se under hver emne

    Kurset besøger fire steder der på hver sin måde er et billede på den stille revolution. Efterfølgende mødes vi i fire aftener hvor vi dykker ned i centrale bæredygtighedens historie og begreber. Og vi ser på løsninger der giver inspiration til hvordan familier og lokalsamfund kan gå fra at være en del af problemet, til at blive en del af løsningen.

    1. Køge Fælles Jord på Egøjevej

    Mennesker mødes og dyrker jorden i fællesskab

    Køge Fælles Jord på Egøjevej er et sted hvor mennesker mødes og dyrker jorden, fællesskabet og hinanden. Siden 2016 har de dyrket grøntsager og etableret et udekøkken. Nu er de i gang med at lave en madskov og terapihave. Stedet er også base for ’Livsmestring’, et naturforløb hvor en naturvejleder og en læge hjælper sygemeldte til at komme til kræfter ved hjælp af naturens rolighed. (http://køgefællesjord.dk)

    marianne-mark-elemento.jpgLørdag den 8. september kl. 13.30-16.15 v. Marianne Mark, naturvejleder

    2. Elmegården i Ejby

    I Ejby ligger Elmegården, et vegansk, klimavenligt bofællesskab, hvor beboerne har fravalgt animalske produkter. De lever et liv uden kød og mælkeprodukter. Nogen gør det af hensyn til klimaet, andre af hensyn til deres sundhed, mens andre igen gør det af etiske grunde. Ud over at tale om vegansk levevis skal vi se deres køkken- og skovhave og smage på veganske egnsretter. (http://elmegården.dk)

    elmegården_2-860x484.jpgLørdag den 15. september kl. 13.30-16.15 v. Jacob Skjødt Nielsen

    3. Permatopia i Karise

    Et selvforsynende bolig- og landbrugsfællesskab

    Karise Permatopia er et nyt økosamfund med 90 rækkehuse med en høj grad af selvforsyning med frugt og grønt og energi. De har en fællesgård, landbrug og forsyningsanlæg, et minimum af affald og recirkulering af alle næringsstoffer. Beboerne deltager i dyrkning af det økologiske landbrug og i driften af energiproduktion og den lokale affalds- og spildevandshåndtering. Alt dette giver betragtelige besparelser og skaber et meningsfuldt og berigende fællesskab.

    Karise.pngLørdag den 29. september kl. 13.30-16.15 v. Bodil Kringel

    4. Hegnetslund en økolandsby

    Tidligere leder af filmselskabet Zentropa Peter Aalbæk Jensen har erstattet film med grisebasser. Nu vil han forvandle sit landbrug ved Herfølge til en økolandsby. Hvis myndighederne giver grønt lys, begynder etableringen af den selvforsynende økolandsby Hegnetslund, hvor 50-60 huse skal bygges i ler og halm. I landsbyens forsamlingshus vil der blive serveret mad til byens familier alle ugens hverdage med produkter fra det omkringliggende økolandbrug. Og de beboere, der lyster, kan arbejde for landsbyen. Landsbyen skal have sin egen møntfod som dem, der arbejder for landsbyen, vil blive lønnet med og kan bruge til at bytte sig til varer.

    Lørdag den 13. oktober kl. 13.30-16.15 v. Peter Aalbæk Jensen Peter aalbæk 2.png

    Arrangör

    Lokal

    Det Grønne Hus, Vestergade 3C, 4600 Køge

    Vanliga frågor

    • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

      Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

    • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

      Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

    • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

      Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

    • Var hittar jag länken till ett online-event?

      Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

    • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

      Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

    Eventet är avslutat

    Borgere og lokalsamfund bidrager med klimaløsninger