DJF BIGBAND præsenterer Winnie Dahlgren

29 nov 2020 15:00 - 17:00

Dansk Jazzmusiker Forenings eget projekt bigband præsenterer komponist, arrangør, underviser, dirigent,   Winnie Dahlgren, som er dansk men bosiddende i Boston og som til daglig underviser på Berklee College of Music.

Winnie er også en eminent marimba musiker.

Winnie Dahlgren har skrevet en lang række arrangementer for bigband og mindre grupper. Meget af det er baseret på egne kompositioner, men hun har også arrangeret gamle danske sange som fx Mads Dos.

Projektet er en fælles musikalsk udvikling og musikerne er i indstuderingen blevet indført i Winnies kompositioner både musikalsk og teoretisk, som om de alle har været med på hendes rejser.

Koncerten bliver en tur gennem Winnies musikalske liv og univers i samspil med Dansk Jazzmusiker Forenings projektbigband.

Kapelmester Rolf Mandix, Dirigent Winnie Dahlgren

Projektet og koncerten er støttet af Kunstfonden og DJF.

Winnie udtaler: kompositionerne er en afspejling af dels min danske baggrund, blandet med mine mange rejser til specielt Afrika og dels mit daglige samarbejde med kollegaer og elever fra hele verden. Kompositionerne vil være små glimt af vores verden som jeg ser den i dag. I min daglige undervisning på Berklee College of Music, underviser jeg i komposition og harmoni indenfor rytmisk musik, både de ’normale’ akkordprogressioner og de underfundige sammensætninger. Dette udnytter jeg også og bruge harmonier, der måske ikke bliver brugt normalt i big band sammenhæng