Jireel (SE)

22 nov 2019 23:00 - 23 nov 2019 05:00

RUST, Guldbergsgade 8, 2200 København

Sidst Jireel besøgte Danmark, lagde han Distortion ned og der kan forventes intet mindre, når han gæster RUST den 22. november.

Der er kommet et friskt pust til den svenske hiphopscene. Han går under navnet Jireel og har allerede tilegnet sig titlen ”Sveriges svar på Drake”. Med sine 19 år har Jireel allerede formået at få sat sit navn fast på hiphopscenen med priser og kritikerrost musik i bagagen. 

Svenske Jireel, med rødder i Angola, voksede op i Stockholmforstanden Rågsved, og allerede som 15 årig begyndte drømmen om at gøre karriere som rapper. Med hiphopkollektivet Nivy i ryggen udkom debutsinglen ”Här & Nu” i 2016, hvor Jireel gør det klart, at dette kun er begyndelsen. Han skulle få ret. Allerede i 2017 udkom debut-EP’en ”Jettad”, og singlen ”Cataleya”, hvor der rappes på svensk og portugesisk, blev hurtigt et hit. På én måned opnåede singlen 1,4 millioner afspilninger på Spotify og Jireels succeshistorie begyndte at blive skrevet.

I 2018 blev Jireels 18 års fødselsdag fejret med udgivelsen af hans debutalbum. Det fik selvfølgelig titlen ”18”, og med en stærk og selvsikker stil skulle albummet endelig få sat fast, at Jireel er kommet for at blive. Roserne strømmede ind og det samme gjorde nomineringer og priser ved de svenske prisuddelinger. Jireel tog hjem prisen ”Årets Nykomling” ved Sveriges Music Awards og prisen ”Artist of the Year” til det svenske P3 Guld.

I starten af 2019 kom der igen ny lyd fra Jireel, og singlen ”Alla Mina” toppede Spotify lister, og har i skrivende stund over 11 millioner afspilninger. Året startede i raketfart med flere singler og endnu en pris for “Hip Hop of the Year” ved Sveriges Music Awards.

Med en mission om at blive én af Sveriges største rappere samt lave musik for alle samfundslag, så er gymnasieeleven godt på vej mod sit mål. Selv beskriver han sin musik som positiv hiphop med et strejf af afrobeat og med glade rytmer, som nok skal få folk på dansegulvet.

22. NOVEMBER – RUST, KØBENHAVN