Kwartludium Ensemble har siden deres begyndelse for snart 20 år siden fokuseret på nyskreven musik. Ved denne koncert er der en uropførelse af et nyt værk fra den italienske komponist Alessandro Perini, der bor og studerer i Sverige. Derudover spiller ensemblet musik af komponister, der hver på deres måde sætter fokus på elektronik, akustik og lytterens rolle.

Wieleckis værk Multiple Image behandler musikkens evne til at bevæge sig, mens den står stille, og samtidig vores, lytterens, oplevelse af musik, der bevæger sig, mens man selv er stille. I fokus er et ord, 'Dynamistatic', der omfavner begge tilstande: bevægelsen og stilstanden.                          

Lytteren bliver draget ind i Song of the Future Humans lydverden, som er så stille, at man må strække ørerne for at være med. Langsomt åbenbares så en lydverden af stramme figurer og støjlyde, som fastholder den intense lytten fra begyndelsen af værket. Anna Arkushynas værk fra 2015 ligger som et uhyre under vandet eller en formodning om nye eventyr om et fjernt hjørne.

Giedrė Pauliukevičiūtė beskriver selv, at hun elsker at observere regndråber glide ned over vinduesglas, hvordan dråberne opløser glasset, og hun uddyber, at musikken i værket Glass drejer sig om forandringer, som strækker vores normale tankegang, opløser den, som dråberne opløser glasset. Vold af Fredrik Gran blev uropført af Kwartludium Ensemble, og komponisten fortæller om værket, at det, bl.a. ud fra en oprindelig inspiration fra Britney Spears-hittet 'Toxic', nedbryder indholdet i klassiske kærlighedssange ved i sammenvævningen af akustisk og digital lyd at smide dem over i et sindsforvirret, overjordisk landskab.


PROGRAM

Alessandro Perini – new work (2020, premiere) ca. 12 min.
Tadeusz Wielecki – Multiple image for ensemble and clocks (2016) 13 min.
Anna Arkushyna – Song of the future human (2015) 10 min.
Giedrė Pauliukevičiūtė – Glass (2019) 10 min.
Fredrik Gran – VOLD (2018) 17 min.

*Har du lyst til at opleve flere koncerter på årets KLANG-Festival? - så læs mere om årets “Rabatbillet” på http://klang.dk/2020/billetter/.

(Du kan også købe billetter med rabat hvis du er studerende.)

KLANG – Festival er Danmarks største, internationale festival for samtidsmusik. Siden 2009 har KLANG været en fast bastion i dansk kulturliv. Pga. coronakrisen finder KLANG i år sted 30/10-8/11 og kan opleves på en række spillesteder i hovedstadsområdet.

Læs seneste opdateringer om hvordan KLANG-Festivalen passer på dig under de nuværende coronarestrikstioner på klang.dk

Nätverk

KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival er Danmarks største og internationale festival for samtidsmusik, fra den 30. maj til 10. juni 2019 afholdes festivalen for 10. år i træk i København.