L.A. Ring – Det glasklare hjerte

10 jun 2020 17:00 - 19:00

Den Hirschsprungske Samling, Stockholmsgade 20, 2100 København

L.A. Ring – Det glasklare hjerte

Foredrag på Den Hirschsprungske Samling den 10. juni kl. 17-19


Kom med til dette spændende foredrag, hvor forfatter, dr. Phil. Henrik Wivel fortæller om en af dansk malerkunsts mest fascinerende skikkelser.

På baggrund af mange års forskning og sin nye biografi om kunstneren fortæller Henrik Wivel i dette foredrag om den kanoniserede maler L. A. Ring (1854-1933), der i dag vækker international interesse både i Norden, Europa og USA. Som sand avantgardekunstner brød han med maleriets gængse konventioner og skabte et nyt og gådefuldt billedsprog, samtidig med at han bibeholdt et fast greb om virkeligheden. I foredraget vil Henrik Wivel give et nuanceret og levende billede af den danske maler og dykke ned i nogle af hans kernemotiver - så som vejen, døden og kærligheden.

Efter foredraget byder museet på et glas vin. I løbet af aftenen kan du opleve et udvalg af L.A. Rings malerier, som er udstillet på museet. Det vil også være muligt at købe et eksemplar af Henrik Wivels nye bog L.A. Ring – Det glasklare hjerte.


Praktisk information

Tid: Onsdag den 10. juni kl. 17-19

Dørene åbner kl. 16.45. Foredraget finder sted uden for museets almindelige åbningstid. Besøg venligst vores garderobe, inden foredraget begynder.

Pris inkl. et glas vin: 95 kr. / 50 kr. med årskort til museet