SCENATET & Niels Rønsholdt: Blik for Blik

19 mar 2017 17:00 - 19:00

Pakhus 11, Dampfærgevej 2, 2100 København Ø

Kunst- og musikensemblet SCENATET opfører verdenspremieren af komponist Niels Rønsholdts nye genreeksperimenterende opera ’Blik for Blik’ i en intim opsætning på Pakhus 11 i København d. 17.-19. marts 2017.

OPERA VENDT PÅ VRANGEN

‘Blik for Blik’ er en opera om kærlighed, valg og konsekvenser; En fortælling om kærlighedsrelationens natur og især dens vrangsider. Komponisten Niels Rønsholdts tematiske behandling trækker musikalsk og tekstligt både på populærmusikken og på det helt tidlige operaformat. På en nøgtern og tilgængelig måde udfordrer Rønsholdt vores gængse opfattelse af, hvad en opera er og kan være. ’Blik for ’Blik’ er et dybdegående eksperiment med selve operagenren, som gennem en minimalistisk rekonstruktion og nytænkning nærmest vendes på vrangen.

Scenografien er, ligesom operaen selv, skåret ind til benet. Som en visuel forlængelse af musikken ligger et omfattende og nuanceret lysdesign, der fungerer som et bærende dramaturgisk element. Lys med glimt af mørke og mørke med glimt af lys bliver brugt som konkrete visualiseringer af operaens fortælling. Tilbage står en skarpt skåret og raffineret opera, som rammer sanseapparatet både udefra og indefra.

’Blik for Blik’ opføres i en intim opsætning med et begrænset antal publikummer per forestilling i de rå lokaler i Pakhus 11 på Østerbro i København. Forholdet mellem scene og publikum er opløst, og publikum kan vente sig en intim totaloplevelse.

SCENATET OG NIELS RØNSHOLDT FORTSÆTTER LANGT SAMARBEJDE

SCENATET og Niels Rønsholdt har en lang historie sammen; flere af Rønsholdts værker er skrevet til og uropført af SCENATET, herunder bl.a. hans seneste store værk ’Me Quitte’, som blev udgivet på Dacapo i 2016. Dette lange samarbejde har skabt et symbiotisk forhold mellem komponist og ensemble, der gør det umulige muligt med opsigtsvækkende resultater til følge.

BILLETTER, TID OG STED

På grund af operaens intime opsætning er der et begrænset antal billetter til salg til hver forestilling, og billetter vil udelukkende blive solgt i forsalg. Forestillingen foregår på engelsk og varer ca. 1,5 time uden pause. Dele af forestillingen foregår i totalt mørke, og der vil indgå stroboskoplys. Forestillingen er ikke egnet for børn under 12 år.

Forestillingen spiller fire gange:

fredag d. 17. marts kl 20:00

lørdag d. 18. marts kl. 17:00 & 20:00

søndag d. 19. marts kl. 17:00

Dørene åbner 15 min. før forestillingens start.

Hvor: Pakhus 11, Dampfærgevej 2, 2100 København Ø

Billetter sælges udelukkende i forsalg på billetto.dk.

__________

SCENATET - ENSEMBLE FOR KUNST OG MUSIK

SCENATET er anerkendt som et af de mest nyskabende og eksperimenterende ensembler for musik og kunst i Norden. Ensemblet bevæger sig i et tværkunstnerisk felt fra musikdramatik over happenings til områder med endnu udefinerede genrer. Hertil kommer deres tætte samarbejde med den yngre generation af danske komponister samt deres store engagement i det internationale avantgarde-repertoire.

SCENATET består af 11 musikere, som er særligt udvalgt fra hele Europa på baggrund af deres ekspertise i krydsfeltet mellem musik, drama og performance. SCENATET ledes af grundlægger og kunstnerisk leder Anna Berit Asp Christensen.

--> www.scenatet.dk

NIELS RØNSHOLDT - EKSPERIMENTERENDE SAMTIDSKOMPONIST

Niels Rønsholdt er en dansk komponist født i 1978. Hans værker inkluderer bl.a. operaer, installationer, performances og koncertmusik. Rønsholdt arbejder med en form for ’metodekomposition’, hvor konceptuelle konstruktioner involverer performance, tekst, og et musikalsk udtryk, der både refererer til mainstream-musik, tidlig musik, og andet.

Rønsholdt er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus under Aage Rasmussen og Bent Sørensen, samt i Berlin under Helmut Oehring. Han er blevet kommissioneret af anerkendte internationale ensembler, og har optrådt på de fleste europæiske samtidsmusikfestivaler. Han har haft lange frugtbare samarbejder med bl.a. ensemblet SCENATET, visuel kunstner Signe Klejs, og sanger/instruktør Lore Lixenberg.

--> www.nielsroensholdt.dk

Billet

Stängd

Billet (u. 30)

Stängd