Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Laddar...

 
 

Andra event från arrangören

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Evenemang du skulle älska

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

  • Är du arrangör?

    Maximera ditt events framgång med Billetto – biljettplattformen som hjälper dig sälja fler biljetter, enkelt marknadsföra dina event och spara tid.

  • Svendborg:Din teenager er dit spejl -tør du kigge i det? Del 2

    Eventet är avslutat

    Svendborg:Din teenager er dit spejl -tør du kigge i det? Del 2

    Från 175,00 DKK

    Plats

    Datum

    20 feb 2018 18:30 - 21:00
    Billetto Peace of Mind
    Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
    Betalningsmetoder accepteras:

    Beskrivning

    Dette foredrag går endnu dybere i forståelsen af, hvad der kan være årsagen til, at vi ikke kan nå ind til vores teenager.

    Når vores teenager igen og igen trigger vores vrede eller afmagt, kan det være godt at kigge indad. Måske er der, uden vi er klar over det, en skyggeside på spil, som skaber afstand.

    Skyggesider er de sider i os selv, som vi ikke vil kendes ved, eller som vi abslut ikke bryder os om ved os selv. Det er sider, vi fordømmer og tager afstand fra, når vi møder dem hos andre.

    Hvis man f.eks har lært, at det at være inaktiv, sløv eller doven er roden til alt ondt og selv er enormt aktiv hele tiden, så bliver det vældig provokerende, hvis ens teenager er særdeles god til at ligge på sofaen i timer uden rigtig at foretage sig noget.

    Når der er en skyggeside på spil, kan vi komme til at aktivere “forkertheds-følelsen” i vores teenager, og så har vi balladen. Det er meget svært at få vores teenager i tale, hvis de føler sig forkerte, og så sker der ikke den forandring, vi ønsker.

    Når vi er bevidste om vores skyggesider, kan vi bedre kommunikere uden skyld og skam, og så er der større sandsynlighed for, at vores teenager gider lytte til os.

    Der ligger et kæmpe potentiale i disse skygge-sider, som vi får adgang til i arbejdet med os selv. Vi kan spille på flere tangenter i vores liv og opnå større balance og frihed, når vi ikke længere skal bruge en masse energi på at leve efter gamle overbevisninger og holde sider af os selv nede. På den måde kan vores teenager faktisk være vores lærermester og spejl på fortrængte sider i os selv, som vi kan få glæde af at få mere i spil i vores liv.

    Foredraget vil bl.a handle om:

    - hvordan vores egne skyggesider og teenage-tid kan medvirke til, at vores teenager hverken føler sig set eller forstået

    -hvordan vi kan give vores teenager oplevelsen af at føle sig set og hørt

    - hvordan vi undgår at aktivere “forkerthedsknappen” i vores teenager

    -hvordan skyggesider opstår

    -hvilke potentialer, vores skyggesider gemmer

    -en guidet siddende mindfulness-øvelse

    -hvad der skal til for, at vi kan skabe den kontakt, vi ønsker til vores teenager

    -en guide i, hvordan vi finder og integrerer vores skyggesider

    - hvordan vi kan sætte grænser og stille krav uden skyld og skam

    Det er en kæmpe omvæltning, når ens barn forvandler sig til en provokerende, flabet og ugidelig teenager.

    Det kan vække stærke følelser af afmagt, vrede, bekymring, skyld og skam. Til dette foredrag lærer du, hvordan du styrker relationen mellem jer. Din teenager har brug for dig!

    Møder du ofte en lukket dør eller hører ordene: “-Skrid ud af mit værelse!” “Du forstår ingenting!” “I ødelægger mit liv!” eller “det går fint” ?

    Kender du til følelsen af total afmagt over måden, din teenager opfører sig på?

    Kommer følelser af uduelighed og utilstrækkelighed sig snigende og gør dig uendelig trist og opgivende?

    Er det svært at nå ind til din teenager?

    Savner du en tættere kontakt?

    Har I ofte konflikter, hvor I begge bliver meget vrede?

    Vil du gerne blive klogere på, hvorfor din teenager kan trigge din vrede?

    Lukker din teenager i og fortæller dig ingenting?

    Jo mere hård en facade, jo mere har de brug for os.

    I afmagt kan vi nemt komme til at gøre vores teenagere forkerte. Typisk reagerer de prompte. Enten med vrede, raseri eller de klapper i som en østers. Det er ikke vores intention. Det sker bare. Ofte i afmagt og uvidenhed. De fjerner sig mere og mere fra os og afmagten vokser. Det skaber en negativ spiral af endnu mere vrede, afstand og fremmedgørelse. Både indeni os og i vores teenager. Lysten til at give op ligger og lurer lige om hjørnet. Måske trøster du dig med, at det nok er helt normalt. Det går over igen. Det er nok en naturlig løsrivelsesproces. Men vores unge mennesker har brug for os. Jo mere kold og hård facaden er, jo mere har de brug for os.

    Jeg kender selv følelsen af afmagt og utilstrækkelighed.

    Jeg er mor til to teenagere og har alle glæderne og udfordringerne tæt inde på livet. Jeg har selv mærket den enorme vrede over at blive kaldt alverdens ting og på et splitsekund reagere som om, jeg selv var teenager.

    Jeg kender følelsen af at have lyst til at grave mig i et hul, når jeg kom til at gøre dem forkerte, og jeg skabte afstand frem for den nærhed, jeg ønskede.

    Jeg har kigget på billeder fra de var små og grædt salte tårer og mærket sorgen over, at de ikke er små længere. Sorgen over ikke at kunne gøre det om og nyde dem endnu mere, arbejde mindre og være mere tålmodig og nærværende.

    Jeg har ligget søvnløs, mens den ældste var på sin første festival.

    Siddet i mørket og trøstet, når der var kærestesorg.

    Blevet vækket midt om natten, når jeg skulle hente vores datter fra byen.

    Jeg har oplevet skuffelsen over at have lavet mad i flere timer og glædet mig til en hyggelig aften over en lækker middag, og så sidder der en eller to surmulende teenagere, der ikke gider sige et ord og på ingen måder bidrager til den gode stemning. Og ikke altid selv have tacklet det særligt voksent..

    Heldigvis kender jeg også til stoltheden over, at ens store børn kan være så velformulerede og reflekterede i spændende samtaler over maden.

    Jeg kender fryden over at kunne grine af de samme ting.

    Glæden over at kunne tage på storby-ferie sammen og bare nyde at være sammen.

    Taknemmeligheden over den tillid, de viser ved at dele deres inderste følelser og tanker.

    Glæden ved at høre om deres tanker og drømme for fremtiden.

    Følelsen af taknemmelighed, når de anerkender måden vi er forældre på.

    Den nye frihed, der giver mulighed for at tage på kæreste-weekend, mens ens teenagere nyder at være alene hjemme og faktisk klarer det ret godt.

    Jeg møder så mange unge, der savner at føle sig forstået.

    I mit professionelle virke som tidligere lærer og nu i mit arbejde som psykoterapeut, har jeg talt med mange teenagere, der ikke føler sig forstået af deres forældre og som savner at have mere kontakt til dem. Der ud over føler mange af de unge sig ekstremt pressede i skolen og socialt. Flere kæmper med lavt selvværd, generthed, ensomhed, usikkerhed, stor følsomhed eller angst.

    Ud over samtaler med de unge, møder jeg også mange frustrerede forældre, som føler sig afmægtige i forhold til ikke at kunne nå ind til deres teenagere. Ligesom de har et stort ønske om at kunne støtte deres teenager på en bedre måde.

    Dette er et foredrag om, hvordan du som forælder kommer godt igennem den svære teenagetid og ud på den anden side med relationen i behold.

    Du skal have lyst til at reflektere over din egen forælderrolle og hvad du selv har med i baggagen. Du skal have lyst til at kigge kærligt og ærligt på dig selv.

    Der vil være små reflektionsspørgsmål, så tag en notesbog med.

    Det, du erkender, er ikke noget, du kommer til at dele med nogen, hvis du ikke ønsker det.

    Dette foredrag er en efterfølger til et tidligere foredrag om teenagere. Du behøver dog ikke have deltaget i det første foredrag for at få noget ud af dette foredrag.

    Her er feedback efter et af de tidligere foredrag:

    "Hej Lotte, jeg var til dit fremragende, oplysende og tankeprovokerende foredrag i går på Godsbanen. Tak! Det var rart at blive bekræftet i den tilgang, jeg har over for mine 3 børn på henholdsvis 20, 17 og 13. Samt få nogle værktøjer til, når vores dialog alligevel går skævt. Noget af det, der især virkede for mig var at se på mine egne skyggesider med åbent sind. Fx har jeg tidligere kunnet ryge op i det røde felt, når min søn spiller FIFA og råber uhæmmet og højlydt af sine spillere. Fremover vil jeg forsøge snarere at se det som hans ventil og glæde mig over, at han er en sund ung mand, der bare sommetider har behov for at lukke lidt damp ud ❤️ Masser af tanker fra Nora"


    Print billetten ud eller vis den på din telefon ved indgangen.

    Læs mere om Psykoterapeut Lotte Palsteen www.lottepalsteen.dk

    Billet

    DKK 175,00 + DKK 12,64 gebyr

    Lokal

    Kulturhus Svendborg, Ramsherred 4, 5700 Svendborg

    Vanliga frågor

    • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

      Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

    • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

      Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

    • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

      Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

    • Var hittar jag länken till ett online-event?

      Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

    • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

      Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

    Eventet är avslutat

    Svendborg:Din teenager er dit spejl -tør du kigge i det? Del 2