spring til hovedindhold
BI

Billedskolen i Tvillingehallen

Om

Billedskolen i Tvillingehallen er Københavns Kommunes Billedskole for børn og unge og hører under Børne- og Ungdomsforvaltningen. Billedskolen blev grundlagt i 1990.

Den smukke og særprægede bygning i Den Brune Kødby udgør en unik ramme og et godt miljø for alle børn og unge der holder af at arbejde med billedudtryk. Placeringen midt i byen giver rige muligheder for studier af byens mange rum, og samarbejde med museer og udstillingssteder.

Aktiviteter

Billedskolen tilbyder fritidsundervisning på 40 hold for 500 elever i alderen 1. - klasse til 3.G/22 år og holdene er for alle. Der undervises i tegning, maleri, skulptur, tegneserie, animation og andre billedskabende udtryk. Her kan børn og unge bruge deres fantasi og skabertrang, ligesom de får mulighed for fordybelse, koncentration, eksperimenter og leg. Man behøver ikke have et specielt talent for at udtrykke sig i billeder, for at gå på billedskolehold, men en reel interesse og lyst hos barnet er vigtig. Elever på holdene har et godt fællesskab med hinanden og underviserne lægger vægt på en god holdånd og at give muligheder for samarbejde og derved skabe grobund for nye venskaber. Nogen elever har lyst til at prøve Billedskolen et år eller to, mens andre finder en passion de dyrker gennem hele deres skoletid.

Vi tilbyder også hvert år 70 billedprojekter til skoleklasser i 3-4 sammenhængende dage på Billedskolen, og 70 Åben Skole Forløb, der primært er kortere forløb, som alle foregår ude på skolerne og i samarbejde med klassens lærer.

Videnscenter

Billedskolen er et videnscenterfor faget billedkunst. På Billedskolen udvikler vi billedprojekter og nye metoder til undervisningen i faget, gerne i samarbejde med byens museer og skolerne i København. Gennem skoleåret har vi løbende udstillinger af elevernes værker og vi tager initiativ til kampagner der rækker vidt ud og helt ind i undervisningen i skolerne. Billedskolen er inspirationssted for lærere og andre, der er interesserede i en levende udvikling af børnekulturen. Vi arrangerer hvert år kurser og workshops for billedkunstlærere fra de københavnske skoler og for lærerstuderende og vi tager imod mange interesserede fagkolleger, fra ind- og udland, der besøger skolen og Det Børnekulturelle Område.

Undervisere og undervisningsassistenter

Undervisningen varetages af en stor gruppe professionelle kunstnere, der alle har en solid erfaring med undervisning af børn og unge. Billedskolen har 17 undervisere og 4 undervisningsassistenter.