Absinth smagning

25 maj 2018 kl. 19:00 - 21:00

Øster Farimagsgade 12, Øster Farimagsgade 12, 2100 København


Absinth er en af de mest myteomspundne drikke i verden. Ikke mindst i La Belle Epoque var drikken populær blandt dekadente kunstnere som Oscar Wilde, Vincent van Gogh og Paul Verlaine, men også det arbejdende folk drak sig fra hus og hjem i den grønne drik. Madkulturforsker Jonatan Leer vil fortælle om digternes lovprisning af absintens inspirerende kræft, om samtidens syn på ”Den grønne fe” og om, hvordan absint blev en del af den politiske, franske debat i starten af 1900-tallet.

Jonatan Leer, er madkulturforsker ved DPU, Århus Universitet under forskningsprojektet ”Smag for Livet”. Han har forfattet en række bøger og artikler om mad og identitet i Danmark og Frankrig, bl.a. har han skrevet om gastronationalisme i det moderne Frankrig og om ”ma(d)skulinitet” i medierne. I juni 2018 udkommer hans seneste bog ”Kød” udgivet ved Århus universitetsforlag.

Vi går altså bag kulissen på kultdrikken og anlægger en både informativ og underholdende vinkel på emnet.

Til hver absinth vil vi servere en lille bid mad, som passer til.

De 4 absinth:

  • Krut’s Karport absinth
  • Pernod Absinthe
  • Authentique
  • Angélique Absinthe


De 4 hapsere

  • Croque monsieur
  • Gedeost & pære
  • Pølse & ost
  • Oliventapernade med brød

Absinth smagning

Salg lukket