År & Dag

13 jul 2018 kl. 15:00 - 22:00

Karens Minde Kulturhus, Wagnersvej 19, 2450 København SV


OBS: Forsalget er lukket - stadig billetter til salg i døren

Komponistsammenslutningen År & Dag præsenterer et fuldt dagsprogram med fantasifuld og transformerende musik i de fredfyldte omgivelser ved Karens Minde Kulturhus i Sydhavnen. Stedets gamle træpavillon står smukt i det grønne, blandt heste og andre noble væsner fra dyrenes rige. Grænserne mellem ude og inde opløses og sommereuforien vil ingen ende tage i den københavnske landsbyidyl.

År & Dag har i løbet af det seneste år udviklet og konstrueret et hånddrevet instrumentarium, der hovedsageligt består af en større mængde roterende hjul og cirkler. Disse hjul styrer en række synthesizere, sequencere, slagtøj, støjmaskiner m.m. og danner rammen for den overordnede kompositionslogik. Det hånddrevne princip gør tid og rytmik i musikken organisk, elastisk og autonom. Det cirkulære er gennemgående for hele dags- og aftenprogrammet, der ud over elektronik og mekanik også inddrager akustisk perkussion og messingblæsere.

Udover en række koncerter med afsæt i År & Dags instrumentarium spiller den japanske elektroniske musiker Iku Sakan en koncert særligt til lejligheden.


Oplev (bemærk at tiderne er cirka-tider):

kl 15.30 Tremolohjul

kl 17.00 Trio: Mørkholt, Pallisgaard & Meldgaard

kl 18.15 Orgelharmoni, blæs, percussionkvartet

kl 19.45 Iku Sakan solo

kl 21.00 Tutti koncert


Medvirkende:

Anders Lauge Meldgaard

Michael Mørkholt

Mads Forsby

Andreas Pallisgaard

Anders Vestergaard

Victor Dybbroe

Oliver Laumann

Lars Greve

Jakob Munck

Iku Sakan (Jp)


År & Dag // Minibiografi

År & Dag er en sammenslutning af Michael Mørkholt, Anders Lauge Meldgaard, Andreas Pallisgaard og Mads Forsby – der kommer fra egne labels hos hhv. Lille Kommune, Yoyooyoy og Oede Oe. Omdrejningspunktet er udgivelser og koncerter, der vil søge at udvide rummet omkring albumformatet og skabe udveksling og dialog om musikkens metodik, dens potentialer og dens forbindelseslinjer indadtil og udadtil. År & Dag vil udgøre en platform for de fire musikere og komponisters fremtidige aktiviteter.

Michael Mørkholt er opfinder, konstruktør og billedmager, også kendt under navnet Solhorn. Stifter af Lille Kommune og År & Dag. Foruden soloudgivelser har han udsendt musik med Jab Mich Och El, MX, Emnet, ØØ, Anden Enhed, Den Nørrejyske Ø’s Stororkester for Opløst Mønster Musik m.fl.. Mørkholts arbejde er ofte baseret på hjemmeprogrammerede generative musiksystemer med fokus på koblingen mellem lyd og billede.

Anders Lauge Meldgaard er en komponist og musiker, der arbejder inden for en bred vifte af musikalske udtryksformer, lige fra fri improvisation til moderne kompositionsmusik over lydinstallationer, eksperimenterende sangskrivning, orkestrale collager, mixbånd og støjende værker for elektrisk guitar sekstet. Han har studeret saxofon på Rytmisk Musikkonservatorium i København. Meldgaard alias Frisk Frugt blev i 2017 lagt i graven og i april 2018 udkom ”At Synge Verden Ind I En Ny Og Mangefoldet Tid” i eget navn. Tidligere nomineret til Steppeulven og Nordic Music Price.

Andreas Pallisgaard er musiker, komponist og producer. Udsendte tre album med sit band, Pinkunoizu, der har opnået stor anerkendelse internationalt. Desuden medvirkende i Anden Enhed, Musik For Seks Elektriske Guitarer og soloprojektet Son Ash. Medstifter af Oede Oe og År & Dag. Pallisgaard har produceret albums for bl.a. Selvhenter, To\To, Nils Gröndahl, August Rosenbaum, TS Høeg, Danielle Dahl, Jaleh Negari, Lars Greve og Frisk Frugt. Andreas stod desuden bag lydinstallationen ‘Fauna’ under Vinterbyen 2016.

Mads Forsby er trommeslager og komponist – ikke mindst i soloprojektet Illdjinn og det internationalt anerkendte Girls in Airports. Han spiller også med Frisk Frugt, Emnet, Lars Greve, August Rosenbaum og er en fast del af Mats Gustafssons supergruppe Fire! Orchestra. Medstifter af Oede Oe og År & Dag. Forsby har en baggrund i hiphop- og instrumentalmusik hos hhv. Sort Stue, M.A.S.K. og Quadron. Han har desuden bidraget til lydsiden på kortfilm, teaterforestillinger og Terry Rileys In C på Ordrupgaard. Modtager af Léonie Sonning Stipendiat.

Iku Sakans virke er omfattende: Foruden at være dj og producer har den japanske musiker også samarbejdet med bl.a. Sun Araw, Anders Lauge Meldgaard, Mads Forsby (Illdjinn) og Martin Vognsen (Jvtlandt) i flere konstellationer. Fem år er imidlertid gået, siden Sakan senest udgav musik i eget navn i form af det selvbetitlede debutalbum. I mellemtiden er der levet et liv – et liv, Sakan tager med i sin musik. Han har alene i år udsendt tre fuldlængde udgivelser, “Prism In Us All”, “Human Wave Music” og “Ceheidian”, der alle er kendetegnet ved en virtuositet, der er svær at redegøre eksplicit for, men også svær at benægte.

aarogdag.net


Dørene åbnes kl. 15.00 // Musik fra kl. 15.30

80 kr. // medlemspris: 60 kr.

Koncerten er en del af Copenhagen Jazz Festival 2018


Alle koncerter under Jazz Festivalen på Karens Minde finder sted i Sct. Hans Hospitals 120 år gamle dansepavillon, der i dag står i Sydhavnen som en del af Karens Minde Kulturhus. En unik venue fyldt med atmosfære og glemte historier i træværket…

Standard

Salg lukket


Medlem

Salg lukket