Aspern Suite/SCENATET // KLANG festival 2018

08 jun 2018 kl. 20:00 - 21:00

Pumpestationen, Ingerslevsgade 103, 1705 København V

En iscenesat opera af SCENATET


I en helt ny musikdramatisk opsætning, præsenterer SCENATET det dragende værk Aspern Suite af den italienske avantgarde-komponist Salvatore Sciarrino. Baseret på den amerikanske forfatter Henry James’ venetianske kærlighedsdrama The Aspern Papers fra 1888, udforsker Aspern Suite temaer som tvetydige mysterier, isolation og forførende mørke i et diffust spændfelt mellem nærvær og fravær.

The Aspern Papers, som er et mystisk drama mellem to tidligere elskende, på tværs af historie og tid i en by fuld af historie og spøgelser, inspirerede i slutningen af 1970’erne Salvatore Sciarrino til at skrive Aspern Suite for sopran og ensemble; En kontrastfuld og mørk musikalsk fortælling og mini-opera, der suger kraft fra Venedig og fra Da Pontes tekster til Mozarts Figaros Bryllup.

I en på én gang drømmende og dyster iscenesættelse, smelter SCENATET Aspern Suite, lys, video og scenografi sammen til en dramaturgisk fortælling, der suger publikum ind i et sansebåret og uvirkeligt univers på tværs af tid, sted og skjulte følelser.

[Produceret og opført af SCENATET i samarbejde med KLANG festival:]

Signe Asmussen, sopran / Mina Fred, viola / My Hellgren, cello / Anna Melander, fløjte / Marie Sønderskov, fløjte / Sven Micha Slot, cembalo /
Martin Nagashima Toft, dirigent / Anna Berit Asp Christensen, iscenesætter /
Mikkel Jensen, lysdesign / Søren Meisner, video
Mette Hornbek Hansen, produktionsleder / Pernille Lyng, PR

Støttet af Statens Kunstfond- Tværkunstneriske projekter - musik/scenekunst


Program

Salvatore Sciarrino: Aspern Suite

Denne billet gælder til forestillingen den 8. juni kl. 20:00. Aspern Suite opføres også den 6. juni kl. 20:00, den 7. juni kl. 20:00 og 21:30.


KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival er Danmarks største og Skandinaviens næststørste, internationale festival for samtidsmusik, og fra den 29. maj til 8. juni 2018 afholdes festivalen for 10. år i træk i København.

KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival 29. maj – 8. juni 2018

Facebook @cphavantgardemusicfestival / Instagram @klang_festival

Entré

Salg lukket

Entré (stud.)

Salg lukket