Bindestue

25 okt 2017 kl. 18:00 - 20:00
Super arrangør
Billetter DKK 100,00
Billetter DKK 100,00

Vi genoptager Bindestuerne, der på St. St. Blichers tid var samlingspunkter på den jyske hede. Her mødtes man for at strikke sammen - og rundt om bordet gik snakken, mens man sidemandsoplærte hinanden på tværs af generationerne.


Alle kan være med for rundt om bordene blander vi mesterstrikkere og nybegyndere. Kan du allerede strikke, tager du bare dit eget strikketøj med. Er du nybegynder har vi en enkel startopgave til dig, så du kan komme godt i gang - vi skal nok sende info om garn og pinde et par uger inden - og det bliver hverken dyrt eller svært at skaffe!

Mens vi strikker, fortæller Marie Koch os om sin forskning i strikkeaktivisme og garngrafitti - og bagefter vender vi verdenssituationen, teknikker og håndarbejdets glæder med hinanden henover garnnøglerne.

UNDERVISER:
Marie Koch, strikkeaktivist, billedvæver og doktor i filosofi.

HVEM KAN VÆRE MED?
Alle kan være med. Er du god til at strikke, så kom og hjælp os andre, samtidig med, at du får inspiration til nye teknikker og mønstre fra Marie Koch og de andre dygtige håndarbejdere. Er du nybegynder, så benyt lejligheden til at lære at strikke fra de bedste.

PRIS:
100 kroner inkl moms. Prisen inkluderer kaffe, te og isvand undervejs. Har du lyst til noget mere avanceret, kan det købes i cafeen.

Strikketøjet medbringer du selv - vi skal nok sende detaljer ud om, hvad der kræves til begynderopgaven (hverken dyrt eller svært at opdrive), et par uger før arrangementet.

HVORFOR:
Fordi vi gerne vil genopdyrke håndværket - og fordi man snakker så godt, mens man sysler. Fordi vi gerne mødes på tværs af generationerne. Og fordi vi gerne vil skabe et rum, hvor eksperter, mesterstrikkere og nybegyndere kan mødes, lære og lade sig inspirere af hinanden.Profile picture
Samtidens Akademi
Samtidens Akademi er en helt ny form for læreanstalt, hvor vi som borgere underviser hinanden i alt det, vi har lært og kært - og som vi længes efter i vores samtid. Læs meget mere på http://samtidensakademi.dk
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke