spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Brahms Ein Deutsches Requiem

Afholdt event

Brahms Ein Deutsches Requiem

Fra DKK 165,00

Sted

Dato

29 okt 2022 kl. 14:00 - 15:30
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere

Beskrivelse

Koncertsamarbejde mellem Lille MUKO og Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester

I fællesskab har de to amatørmusikforeninger Universitetskoret Lille MUKO og Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester besluttet at markere 125 året for Johannes Brahms’ død ved at opføre et af hans mest elskede værker, “Ein Deutsches Requiem”. På scenen vil man møde 80 musikere og 70 korsangere til opførelserne den 27. og 29.10, samt 5.11 i hhv. Lyngby Idrætsby, Roskilde Domkirke og Helligaandskirken i København.

Med koncerterne ønsker de to ensembler at formidle tilgængelig, klassisk musik til et bredt publikum, således at koncertgængere med og uden erfaring fra genren alle kan få en stor oplevelse. Værket formidler romantikkens store følelsesmæssige udsving, med lån fra den protestantiske koral og tyske barok. Værker fra den romantiske periode udgør desuden kernerepertoire hos begge ensembler, hvorfor valget af dette værk ikke var svært at træffe. Det er vores forventning, at den stemningsfulde dødsmesse vil appellere til et bredt publikum i dagene omkring Allehelgensaften, hvorfor vores koncerter ligger i denne uge.

Samarbejde mellem to dygtige amatørforeninger

De to ensembler er begge kendte for deres performances af høj kvalitet, og de matcher dermed hinandens niveau, både hvad angår ambitioner, musikalske formåen og udtryk. Det lover godt for det endelige resultatet af indstuderingen, som skal løbe over efteråret 2022.

Det er ikke noget nyt for koret og orkestret at samarbejde. I 2015 slog de to ensembler sig fx sammen om koncertopførelsen “Vinker til Himlen”, som var en hyldest til Carl Nielsen. Ved koncerterne opførtes Nielsens “Hymnus Amoris”, samt det nyskrevne værk “Vinker til himlen” med musik af Nicolai Abrahamsen og tekst af Thorkil Jacobsen. Projektsamarbejdet og koncerterne var dengang et så godt og frugtbart samarbejde, at begge ensembler nu ser frem til at genoptage den gode proces.

Værket

“Ein Deutsches Requiem” blev første gang opført i sin helhed i 1868. Værket er skrevet for baryton, sopran, blandet kor og fuldt besat symfoniorkester. I modsætning til den traditionelle, katolske, latinsksprogede dødsmesse, hvor hovedvægten ligger på dommedagsskildringer, er librettoen her på tysk og består af bibelsteder, der har en anderledes karakter af at ville trøste de efterladte.

Dirigent

Ole Faurschou har siden sin debut i 2003 fra København og Wien dirigeret kor og orkestre over det meste af Europa, samt i Kina og USA. Han har dirigeret Akademisk Kor i Aarhus i 13 år og har siden 2020 været fast dirigent for Lille MUKO. Han mestrer messe- og oratorie-repertoiret og er derfor den rette person i spidsen for projektet.

Ole Faurschou er også et kendt ansigt hos Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester, idet han med jævne mellemrum har dirigeret ensemblet. Seneste samarbejde daterer til 2021, hvor orkestret spillede til afslutningen af talentforløbet for unge dirigenter, DR Malko Dirigentskole, som Faurschou stod bag.

Solist Susanne Elmark

Susanne Elmark er uddannet operasanger fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hun havde desuden teaterdebut i 1992 og er således vant til at stå på mange scener. Hun er internationalt anerkendt og har samarbejdet med bl.a. Berlinerphilharmonien og berømte dirigenter verden over.

Solist Jens Søndergaard

Jens Søndergaard er uddannet fra operaakademiet i 2003. Siden 2020 har han været fast medlem af solistensemblet på Det Kgl. Teater.

Arrangør

Find billetter til events af Universitetskoret Lille MUKO. Læs mere om koncerterne, tilmeld dig og inviter dine venner med. Du kan se de kommende events herunder, eller besøg siden igen senere når der bliver tilføjet flere events.

Lokation

Roskilde Domkirke Roskilde Domkirke, Domkirkepladsen 3, 4000 Roskilde

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .