Brønshøj Sommer Jazz fredag aften: THE FIREBIRDS/GINNE MARKER

Brønshøjvej 17, 2700 København
09 jul 2021 kl. 17:00 - 22:00
Super arrangør
Billetter DKK 1,00 - DKK 120,00
Billetter DKK 1,00 - DKK 120,00

Denne billet giver adgang til 2 koncerter på Brønshøj Sommer Jazz fredag den 9/7 kl 17-22.
 
På denne fredag aften kan du opleve 2 helt fantastiske navne på Brønshøj Sommer Jazz - The Firebirds og Ginne Marker. Denne aften er for de nysgerrige, for ved første øjekast er det måske ikke så kendte navne, men kigger man nærmere efter, vil man opdage at her er tale om nogle virkeligt habile og eftertragtede musikere og en fantastisk talentfuld sangerinde.

Lidt om aftenens første artist kl. 17: THE FIREBIRDS

Bandet består af de tre danske improvisationsmusikere Stefan Pasborg, Anders Filipsen og Anders Banke, som i The Firebirds sætter de klassiske værker på en formel af groovy avant-rock og impro.
De tre musikere har gjort sig bemærket i et utal af projekter og turneret over hele verden med grupper og musikere såsom Ibrahim Electric, New Jungle Orchestra, Travelling Tribes, Tomasz Stanko, Marc Ducret og John Tchicai.
The Firebirds er et godt sammentømret liveband med en fængende vildskab i deres koncerter, som i sommers blandt andet fik følgende ord med på vejen af Gaffa:
”Bevæbnet med trommer, saxofon og keyboards zoomer Stefan Pasborg og hans kumpaner ekstremt ind på Stravinskys og Carl Nielsens værker og giver dem en helt ny lyd og berettigelse…. Kan en jazztrio virkelig spille klassiske værker? For de tre herrer i The Firebirds synes ingen udfordring for stor.”
“The Firebirds er fængende, fascinerende flot, pågående musik; drama; fortællinger af næsten filmisk karakter; som skabt til et nyt epos af David Lynch.” (Gaffa).
“Det er en imponerende og flot bro, der bygges mellem den klassiske og den rytmiske musik.” (Jazznyt DK).
”De tre Pasborg-ildfugle har på charmerende vis kastet nyt lys over nogen af den stærkeste euro-klassiske musik fra det forrige århundrede uden at tabe værkernes kompleksitet…” (Jazznyt Norge)


Lidt om aftenens anden artist kl 20: Ginne Marker

Ginne Marker er årets store nye talent, som vi præsenterer på Brønshøj Sommer Jazz. Det er uhyre sjældent at møde så rent og modent et talent som Ginne.

Dette 25-årige Aalborgensiske stjerneskud kan med sine smukke og originale sange, sit fremragende guitarspil og sin rørende stemme virkelig formidle store følelser på en lavmælt, underspillet og, ja, Nordjysk facon. Kald det pop, jazz-pop, singer-songwriter. Hendes musik favner det hele og har inderlighed og stærk historiefortælling som sin røde tråd.

Ginne Markers debutalbum, For Seasons to Come, udkom i november 2019 på Giant Birch, og tæller allerede nu over 1 million streams.

Albummet, som er produceret af Aske Jacoby, har modtaget mange flotte anmeldelser – bl.a. 5

stjerner i GAFFA og 4 hjerter i Politiken.

“Når jeg lytter til ’For Seasons to Come’, er jeg ikke i tvivl om, at Ginne Marker allerede nu må være et flot møde på en scene med sin fine følelsesladning og sine imponerende varierede og alligevel ukunstlede fraseringer.”• Kim Skotte, Politiken (4/6 hjerter)

”Dét her – det er en af de bedste danske singer-songwriter-/vokaljazz-album-debuter i et årti!”

• Ivan Rod, Gaffa (5/6 stjerner)


Koncerterne foregår på den store scene i Pilegårdens Gård

Se mere på www.brønshøjsommerjazz.dk


Profile picture
JAZZiVÆRK

JAZZiVÆRK er en forening der iværksætter Jazzkoncerter

eventet sluttede

Brønshøj Sommer Jazz fredag aften: THE FIREBIRDS/GINNE MARKER

Se detaljer
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke