Byvandring.nu - Krigens Tid i Kongens København. Med Lone Jepsen

Kongens Nytorv, København
17 apr 2020 kl. 18:00 - 20:00
Super arrangør
Billetter DKK 85,00
Billetter DKK 85,00

Vandringen finder sted dagen efter Dronningens 80 års fødselsdag, og hendes farfar indtager hovedrollen i fortællingen om ern udfordrende tid.

Den tyske hærkommando sad på d’Angleterre. Kriegsmarie havde hovedkvarter på Hotel Phoenix i Bredgade, og mellem de to opererede det nazistiske dagblad Fædrelandet fra Skt. Annæ Passage. Vores tur går gennem den statelige del af København, som var et politisk minefelt under Besættelsen.

Vi kaster også et blik på nogle mere ydmyge steder som Hviids Vinstue og det uregerlige Nyhavn.

Vi møder Kongen til hest på Skt. Annæ Plads, for særligt her er Christian X et omdrejningspunkt. Fra han måtte tage den bitre beslutning om overgivelse i 1940, og gennem hans viljefaste varetagelse af sit embede i de fem års besættelse.

Krigen undergravede samfundet og splittede familier. Men i enden faldt Danmark ikke fra hinanden. Turen når frem til Kastellet, hvor tyskerne først rykkede ind, og hvor den Rigsbefuldmægtigede endte som fange efter krigen, og her kan vi gøre status.

Profile picture
Byvandring Nu
Byvandring.nu byder på rundvisninger, cykelture og anden udendørs fortælling i København og omegn, med ca. 20 guider koordineret af Paul Hartvigson. Se hele udbuddet på www.byvandring.nu, hvor du kan få oprettet byvandringer og booke private ture.
Event aflyst

Byvandring.nu - Krigens Tid i Kongens København. Med Lone Jepsen

Se detaljer
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke