Christianshavn Lørdagsvandring

Christianshavns Torv, København
21 aug 2021 kl. 14:00
18 dec 2021 kl. 15:00
Super arrangør
Billetter Gratis - DKK 125,00
Billetter Gratis - DKK 125,00

Chrsitianshavn er et lille sted med 403 års historie. Det er et levende bykvarter, der er enestående i Nordeuropa, og meget tæt på danskernes hjerter. Vi går byvandring langs kanalerne og bag facaderne, på sporet af historierne og de gamle rødder.

 Den blev anlagt af Christian IV til handelens folk, og har været beboet af en broget forsamling gennem tiderne. Rige og fattige, søfolk og straffefanger, værftsarbejdere, hippier og hipstere, og et udvalg af mennesker fra hele verden.

Mange sprog er blevet talt her, siden Kongen fik hollandske ingeniører til at anlægge byen. Folk og varer fra alverdens lande er kommet hertil, med kompagniernes handelsskibe, som indsatte i fængsel, eller lokket til at musikken og fællesskaberne.

Vi går på turen gennem storhedstider og hårde tider, fra den store rigdom til forfald og elendighed. I dag er bydelen i sig selv en enestående skat: en 402 år gammel og stadig levende bydel med aktive beboere, der tør sige Rådhuset midt imod.

Det er den samme tur hver uge, men med variationer og særlige fortællinger i dagens anledning, om søfolk, skibsbyggere, sabotører, slumstormere, Staden, den store litteratur og de listige steder.

Guide. Jeannie Krysiak o.a.

Profile picture
Byvandring Nu
Byvandring.nu byder på rundvisninger, cykelture og anden udendørs fortælling i København og omegn, med ca. 20 guider koordineret af Paul Hartvigson. Se hele udbuddet på www.byvandring.nu, hvor du kan få oprettet byvandringer og booke private ture.
eventet sluttede

Christianshavn Lørdagsvandring

Se detaljer
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke