Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Dansk trekanthandel og slavefart – Foredrag ved forfatter og historiker Erik Gøbel

Afholdt event

Dansk trekanthandel og slavefart – Foredrag ved forfatter og historiker Erik Gøbel

Fra DKK 100,00

Sted

Dato

22 sep 2022 kl. 19:00 - 21:00

Beskrivelse

For at skaffe arbejdskraft til sukkerplantagerne på de danske vestindiske øer hentede skibe under Dannebrog slaver i Afrika og transporterede dem under umenneskelige forhold over Atlanten til Vestindien. Et minde herom er Sukkerhuset i Roskilde, som i dag huser Roskilde Museum.

Hør forfatter og historiker Erik Gøbel udrulle historien om Danmarks farlige, men indbringende sejlskibstogter i perioden 1600-1850 med afsæt i hans anmelderoste bog ’Under sejl til Asien, Afrika og Amerika 1600-1850" nomineret som Årets Historiske Bog 2021.

I perioden 1650-1802 drejede det sig om cirka 350 togter ad den berygtede trekantrute. Den gik fra Danmark til Guldkysten i Afrika, derfra videre til Vestindien og endelig hjem til Danmark igen. Når slavelasten var solgt i Vestindien, fragtede skibene råsukker til Danmark, hvor det blev raffineret til hvidt sukker, kandis og sirup. En rejse varede oftest halvandet år at gennemføre. I alt tog de danske skibe omkring 120.000 slaver ombord, men på turen over Atlanten, som varede 2-3 måneder, døde 20 procent af slaverne i gennemsnit. Årsagen var underernæring og dehydrering, som gjorde smitsomme sygdomme livsfarlige ombord.


Foredragsholderen Erik Gøbel er historiker og har arbejdet hele sit liv i Rigsarkivet med de righoldige kilder til vore gamle tropekoloniers historie. Han har publiceret mange bøger og artikler, og han regnes som vor førende forsker og formidler på dette område.


Foredraget er arrangeret i samarbejde med Roskilde Museumsforening.

Tid, pris og sted


22. september kl. 19:00-21.00

100 kr. (+billetgebyr)

Billetter købes via billetto.dk

Foredraget er gratis for medlemmer af museumsforeningen. Læs mere her:

roskildemuseum.dk/museumsforening/ Tilmelding nødvendig på billetto.

Roskilde Museum Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Dørene til arrangementet åbner kl. 18.45.

Arrangør

Find billetter til events på ROMU`s museer i Roskilde, Frederiksund og Lejre. Læs mere om events, tilmeld dig og inviter dine venner med. Du kan se de kommende events herunder, eller besøg siden igen senere når der bliver tilføjet flere events.

Lokation

Roskilde Museum Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .

Oplev Mer