Spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Se disse spændende events i stedet! Er du her for detaljer om det tidligere event, bare scroll ned.

Genbesøg events

Indlæser.....

 
 

Dark Design – når byen afviser mennesker gennem design

Afholdt event

Dark Design – når byen afviser mennesker gennem design

Fra Gratis

Online-event

Dato

25 apr 2022 kl. 15:00 - 16:00
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

Form og funktion. To ord, der ofte går igen, når vi taler design. Men hvilken form og hvilken funktion? For hvad sker der, når formens funktion er at afvise brugeren?

I samarbejde med Forskningens Døgn inviterer Design denmark til online oplæg om Dark Design ved Professor Ole B. Jensen fra Aalborg Universitet mandag d. 25. april 2022 kl. 15.00 – 16.00.

De seneste år er der sket en stigning i byplanlægning, arkitektur og urban design, der forsøger at forhindre specifikke aktiviteter og grupper i at bruge byens rum. Skrå bænke, der er gode at sidde på, når man venter på bussen i fem minutter, men som man falder af, hvis man er hjemløs og vil sove på bænken. Armlæn, der opdeler en bænk, så man ikke kan ligge ned.

Fænomenet er velkendt over hele verden, og flere steder i udlandet ser man vidtgående indgreb som sylespidse pigge støbt ned i beton under broer eller andre steder, hvor hjemløse forsøger at tage ophold.

Men en by er en smeltedigel af forskellige sociale og kulturelle grupper, og hvis den begynder at afvise nogle af disse, begynder den også at afvikle dele af sig selv.

Dark Design er et vigtigt fænomen at forstå, fordi det ofte er ’usynligt’ for mange. Hvis man ikke leder efter et sted at sove udenfor, opdager man ikke altid de installationer, som umuliggør det.

At lære at se og forstå Dark Design er derfor også en øvelse i at lære at se på byen og forstå den.

Bemærk, at arrangementet er gratis at deltage i, men kræver tilmelding via Billetto.

Vi gør opmærksom på, at dagens arrangement optages med øje for senere deling på Design denmarks platforme. Tilmelding og accept af arrangementets vilkår er samtidig et samtykke til optagelsen.


Vi gør venligt opmærksom på, at der er et ‘no-show’ gebyr på DKK 200 til deltagere, som ikke dukker op eller melder afbud senere end 24 timer før arrangementets afholdelse.

Arrangør

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .