spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Events du har kigget på
Indlæser.....
 
 
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Den Lave Højskole

Afholdt event

Den Lave Højskole

Fra Gratis

Sted

Dato

09 jun 2021 kl. 16:45 - 20:00

Beskrivelse

Vi har nu rundet et år med corona og alt har været trist og gråt på det seneste - så det er nu på tide, at vi får gang i lattermusklerne! 
Vi har inviteret Jakob Svendsen, standupper, på besøg, og han vil sætte lys på alt den ræderlighed vi har været igennem i 2020+. Men hvor meget må man have lov at grine af? Og er det okay at have det sjovt, når hele verden står i flammer? Sidder Gud også oppe i skyerne og griner med, eller er han for længst flyttet herfra? Alt dette vil vi få sat fokus på - for der er ikke nogen mere effektiv måde, at komme igennem hårde tider på, end ved hjælp af humor? 

T I L M E L D I N G

For at deltage skal du bestille en gratis billet og svare på hvilken workshop du ønsker at komme på. Når du har booket en plads, får du en direkte besked med bekræftelse fra Den Lave Højskole. Fremvis bekræftelsen/billetten ved ankomst til arrangementet.
***Grundet Covid19 er vi nødsaget til at bede om, at du kan fremvise en negativ coronatest i døren ved arrangementet. Testen skal maksimalt være 72 timer gammel. ******Der er et begrænset antal pladser af hensyn til Covid19-retningslinjer. Det er først-til-mølle tilmelding og du kan fx være nødsaget til at vælge et andet værksted, hvis det ønskede værksted er fyldt op. Vi tager hensyn til alle regeringens retningslinjer for at mindske smitten, se mere om dette i vores corona video på facebook.***

P R O G R A M


16.45-17.00
Ankomst

17.00-18.00
Aftenens oplægsholder + fællessang

18.00-18.30
Fællesspisning

18.30-19.45
Workshops
* Samtalecafé
* Poesi værksted
* Kreativt værksted
* Nadacafé
* HVAD FANDEN ER MENING?! (NYT VÆRKSTED!!)
(Sang værksted og Brætspilscafé er udsat til efteråret)

19.45-20.00
Fælles afslutning og på-gensyn-kage


V Æ L G  É N  W O R K S H O P


Beskrivelse af POESI VÆRKSTED
Har du en lille skriver gemt inden i dig? Måske endda en digter?
I Poesi værkstedet på Den Lave Højskole slår vi os ned, helt oppe under taget, hvor vi leger med ord, temaer, hjælper hinanden godt på vej mod endnu stærkere poesi. Der er ikke noget krav om, at du har skrevet en masse før, eller om du har prøvet at læse op, hvis du bare har lyst til at skrible med, så er du velkommen. Poesiværkstedet har en ung digter som underviser, Nina Sparre, som også har bidraget til den digtsamling, Den Lave Højskole i marts 2020 udgav i samarbejde med BRYG Coffee House. Maria, ejer af BRYG Coffee House, kommer også forbi værkstedet, i kraft af sin passion for at give poesien et kæmpeløft i Vejle.Poesiværkstedet er for dig, der gerne vil have nye værktøjer til at skrive, til dig, der gerne vil dele af din poesi, og også til dig, der bare gerne vil have en masse gode idéer. Har du mod på at læse op, gør vi det i gruppen, og har du ikke, så er det helt fair! Vi håber at se dig i Poesiværkstedet.

Beskrivelse af KREATIV VÆRKSTED
Kreativ zone er et sted hvor vi sætter os for, at lave det vi drømmer om. Dog i en skala hvor alle kan følge med. Her er ingen krav om at man skal kende til kunst eller have særlige kreative evner, vi slår os løs med det vi sammen finder på. Vi sørger for materialerne, hvilket kan være alt fra karton, glitterlim og piberensere til akrylmaling, trylledej og grankogler. Ideerne strømmer ud når først vi har sat os, og man skal ikke være bange for at dele dem med hinanden. Vi har i de tidligere værksteder blandt andet malet på keramik, tegnet alternative selvportrætter, designet batches med powerful statements, lavet halloween masker og leget med ler. I hvert værksted tager vi dig med ind i kreativt univers med fordybelse i et nyt emne.

Beskrivelse af SAMTALECAFÉ
”Er jeg den eneste der tænker på det?” eller ”Er det bare et dumt spørgsmål?” Sådan kommer vi nemt til at tænke, når vi bliver præsenteret for noget nyt. En kliché kommer lige til højrebenet, for vi hører så tit: ”Der er ikke noget der hedder dumme spørgsmål!” Straks tikker dette alligevel frem på vores indre skærm: ”Men gælder det nu også for mit?”I Samtalecaféen vil vi gøre klichéen til lov! For det er bare alt for ærgerligt, at gå hjem med for mange ubesvarede spørgsmål. Meld dig til samtalecaféen og få chancen for at stille netop DINE spørgsmål til aftenens gæsteinspirator - én der ved noget om noget! Samtalevært Anders Michael vil sammen med aftenens gæst, lade mikrofonen gå rundt til en forhåbentlig øjenåbnende og afklarende dialog, i kølvandet på aftenens indspark. Du er også velkommen til blot at lytte med.

Beskrivelse af NADACAFÉ
”Et meditativt pusterum”
NADA-øreakupunktur er for dig der blot trænger til en stille pause. Nada kan afhjælpe på søvnproblemer, stress, rastløshed m.v., men er ikke en behandlingsform – kun genopbygning. Her finder du et lille meditativt pusterum, hvor dit autonome nervesystem falder til ro med den helende effekt der følger. Autoriserede Nada-udøvere der står for caféen, har tæpper og afslapningsmusik klar. Og husk det er ”stilletimen”. Kun Nada-udøveren taler sagte med dig, når du får nålene i, og hvis der er enkelte fællesinfo. Ellers er det bare ro-ro-ro og afslapning …..uhmmm.NADA akupunktur har vist sig effektiv ved bl.a: Angst, nervøsitet og panikanfald // Stress // Depression og depressionslignende tilstande // Tankemylder // Cyklussmerter // Fysisk og psykisk uro // Kriser // Søvnforstyrrelser // Vrede/agressioner // Eksamensangst // ADHD // Mareridt // Afhængighed/absistenser // Spændingstilstande // Hovedpine // IrritabilitetPs. Er du under 18 år, skal du huske en skriftlig tilladelse med fra dine forældre/værge for at deltage i Nadacaféen.

NYT VÆRKSTED!! Beskrivelse af "HVAD FANDEN ER MENING?!"
Dette værksted åbner armene op for et samtalerum hvor der er plads til at lette hjertet. Vi fordyber os sammen om et tema der fylder i de unges hverdag, og giver hinanden lov til at dele meninger, holdninger, tanker og tryllestøv. Vi vil være SAMMEN OM SAMTALEN når vi dykker ned i det der rør sig, hvad end det er om forventningen ved at være ung, om klimaets evige regnvejrs dage eller om sorgen efter at have mistet. Tilmeld dig dette værksted hvis du har en tema-tanke du ønsker at dele i en stund hvor vi andre lytter.

B E D S T E  H I L S N E R fra arrangørerne
Ungeinspiratorer Katrine og Anna, Anders fra Vejle Bibliotekerne, Marianne og Anders Michael fra Ungdomspræsteriet // og så vores supporters: Bygningen Vejle og BRYG Coffee House

A L D E R S G R Æ N S E
Aldersgrænse for at deltage i Den Lave Højskole er 15-29 år Se mindre

Arrangør

Gratis højskoleaftener for unge 15-35 år. Hør, mærk og se, hvad de månedlige gæstetalks og musikere har på hjertet i denne vidunderlige vanskelige verden! Vi spiser, vi lytter, vi synger, vi snakker, vi griner - i et superhyggeligt fællesskab omkring oplevelser, fællesspisning, fællessang og workshops. Velkommen i vores kulturelle, hyggelige boble midt i Vejle!


Fra arrangørerne:
Line, Katrine, Anna, Anders Michael og Marianne

Fra supporterne:
Bygningen Vejle, Ungkalender Vejle, Vejle Kommune, Vejle Bibliotekerne, Vejle Provsti og Ungdomspræsteriet Vejle

Lokation

Bygningen Bygningen, Ved Anlæget 14B, 7100 Vejle

Headliner

Jakob Svendsen
Standup

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .