spring til hovedindhold
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Det barokke København - i anledning af SMKs sommerudstilling

Afholdt event

Det barokke København - i anledning af SMKs sommerudstilling

Fra DKK 150,00

Sted

Dato

19 jul 2023 kl. 16:00 - 18:00

Beskrivelse

Turen er en gennemgang af den barokke stilperiode i København med bygninger og statuer, samt tidens begivenheder og litteratur.

Byvandringen får besøger steder, hvor den barokke stilart præger by og byplan i årtierne omkring 1700, og giver eksempler på barok poesi og litteratur, både den fromme verdslige og endda frække, hvor Thomas Kingo gør sig bemærket i alle kategorier, men også Leonora Christina, Anders Bording og Ludvig Holberg skal nævnes.

Start ved Nyhavn og Kongens Nytorv, Holmens Kirke, Christiansborg, Heligåndskirken, Gråbrødre Torv, Store Kannikestrædes kollegier og Rundetårn er på ruten, med referencer til slotte og bygninger udenfor København, samt den markante brug af symbolik og kontrast. Det kan ses både i arkitektur og litteratur. Vi slutter i Kongens Have, med Rosenborg og mange barokke skulpturer

Undervejs får vi anledning til at erindre tidens dramatiske begivenheder fra Christian IV sene år og frem; Trediveårskrigen, Carl Gustavkrigene, Københavns belejring, Enevældens indførelse og det store reformabejde; Danske Lov, Matriklen, Rangforordningen, Store Nordiske Krig, pesten i 1711 og afslutning, mens asken fra branden i 1728 stadig er varm.

Dertil videnskabernes stilling med særligt fokus på Niels Steensen og Ole Rømer. Vi når til den videnskabelige revolution og oplysningen er der ikke helt endnu, men videnskab og struktur er vigtig i den barokke del af enevælden.

Turen løber fra 16.00 – 18.00. og slutter i altså Kongens Have, i tide til at besøge SMK, hvor man kan se Barokudstillingen. Onsdag ermuseet åben til kl. 20.

Arrangør

Byvandring.nu byder på rundvisninger, cykelture og anden udendørs fortælling i København og omegn, med ca. 20 guider koordineret af Paul Hartvigson. Se hele udbuddet på www.byvandring.nu, hvor du kan få oprettet byvandringer og booke private ture.

Lokation

Rytterstatuen af Christian V, Kongens Nytorv, 1000 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .