DIY - Fra Skrammel til Skat

Middelfartvej 115B, 5200 Odense
11 mar 2020 kl. 18:00 - 20:00
Super arrangør
Billetter Gratis
Billetter Gratis

En slidt sofa, en forvasket t-shirt eller en brugt korkprop behøver ikke at ende sit liv i en container på lossepladsen. For hver gang, du genbruger eller upcycler i stedet for at købe nyt, sparer du kloden for værdifulde ressourcer. Men hvor skal du starte? 

TV 2/Fyn Event inviterer i samarbejde med Bronx Kaffe og Krea, Odense Renovation, Tingcentralen og VillaFyn til en kreativ aften, hvor upcycling og DIY er i fokus. I mange tilfælde er dit hjem nemlig fyldt med ressourcer, som kun venter på at blive udnyttet. 

Eventet afholdes i det  ny-åbnede Bronx, Bolbros nye "fællesskabs-biks", hvor initiativtager Cindy Frederiksen står klar til at fortælle om stedet og hygge om deltagerne.

Mød desuden:

  • Katja Marcussen der er idé-kvinden bag TIngcentralen i Aarslev. Hos Tingcentralen bliver alt skabt af bi- og restprodukter fra virksomheder, som bliver genanvendt til at lave alverdens ting. Til eventet kommer Katja blandt andet til at vise og instruere i, hvordan man laver lamper ud af materialer, der ellers var blevet smidt ud.
  • Anja Michele Mathies, som er designer og leder af Odense Renovations nye genbrugsbutik. Hun elsker at lave brugte og ødelagte ting om til nye, brugbare løsninger. Hun har blandt andet lavet hylder ud af ødelagte stole. Til eventet vil hun sørge for, at gammelt stel får nyt liv.
  • Alberte Due fra bloggen VillaFyn. Sammen med sin mand Jesper køber hun gamle møbler og istandsætter dem, så de bliver som nye. Derudover er hun vild med at lave DIY og skabe noget fedt ud af ting, som ellers var havnet i skraldespanden. Til eventet vil Alberte bruge korkpropper til at lave bordskånere, kortholdere og meget mere.

Program for aftenen:

18.00: Velkommen! - Og mød aftenens kreative eksperter. Herefter debat og interviews. Hvad skal der egentlig til for at komme i gang med at upcycle? Hvad er det, som forhindrer os i at bare at fyre den af med kreative idéer og gamle materialer? Og hvor stor forskel gør det egentlig, når vi genbruger og upcycler frem for at købe nyt?

18.40: Kreative workshops. Vælg selv, hvad du vil lave:

1: Lav en lampe eller en vægdekoration med idékvinde og projektleder Katja Marcussen fra Tingcentralen

2: Dekorér et stel og lav sjove kopper og tallerkener med designer Anja Michele Mathies fra Odense Renovation

3: Lav sjove ting af korkpropper med blogger Alberte Due fra Villa Fyn

20.00: Tak for i aften.

Undervejs er der Byttebiks: Medbring noget, du ikke længere vil have. Du kan bytte din ting væk, eller måske endda tage den med hjem igen, hvis du i løbet af aftenen har fået en god idé til, hvordan den kan bruges. I stort samarbejde med Bronx, der allerede har en ”byttebiks”.

Praktisk:

- Det er gratis at deltage i eventet, men da der er begrænsede pladser, beder vi dig om at melde afbud på event@tv2fyn.dk, hvis du bliver forhindret.

- Alle materialer til de tre workshops leveres af arrangørerne. Men tag gerne gammelt porcelæn eller andre materialer med hjemmefra, hvis du har noget, du gerne vil upcycle til en lampe, et nyt stel eller et projekt med korkpropper.

- Har du en ting liggende, som du ikke nænner at smide ud, men heller ikke ved, hvad du skal bruge til? Så tag den med! De kreative eksperter og aftenens øvrige deltagere har sikkert masser af idéer til dig.

eventet sluttede

DIY - Fra Skrammel til Skat

Se detaljer
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke