spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Engagér flere mere: en konference om mangfoldigt engagement og ungefællesskaber

Afholdt event

Engagér flere mere: en konference om mangfoldigt engagement og ungefællesskaber

Fra DKK 150,00

Sted

Dato

25 maj 2023 kl. 09:30 - 17:00
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere

Beskrivelse

*Opdateret program er i bunden af beskrivelsen*

Der er stor forskel på, hvilke unge der organiserer og engagerer sig i samfundet. Hvem der tager ordet og oplever, at andre vil lytte til deres tanker, håb, drømme og indignation. Uligheden i ungeengagement er stigende – og det er et problem!

I Ungdomsbureauet mener vi, at en del af løsningen kan findes i, hvad vi tænker, engagement egentlig er? Hvilke platforme tilbyder vi unge til at engagere sig – og er de rummelige og mangfoldige nok? Hvilke fællesskaber eksisterer allerede, hvilke gør ikke, og hvordan kan vi give endnu flere unge troen på, at deres stemme har værdi?

Listen af spørgsmål er laaaaaang … og der dukker helt sikkert endnu flere op, når vi sammen med jer udforsker og udfordrer ungeengagement torsdag den 25. maj kl. 09-17 hos kulturhuset Union i København. 



Konferencen sætter fokus på følgende tre temaer: 

1. Unge og mangfoldighed
Unge er ikke en homogen gruppe. Alligevel er det, som om de opfattes sådan, når den offentlige samtale omtaler unge som “De unge”. Men hvem er “De unge” egentlig? Og hvilke konsekvenser har det at blive sat i en bås og talt om fremfor med?

2. Ungeengagement og deltagelse
Hvilke muligheder og barrierer oplever unge, der er for at engagere sig og søge indflydelse på deres dagligdag? Hvordan kan vi tilbyde flere og nye måder at engagere sig på for at nå ud til en bred gruppe af unge?

3. Ny viden om unges livsvilkår
Hvordan navigerer unge i en tid med nye og anderledes krav til at begå sig på arbejdsmarkedet, som studerende og i det sociale og digitale liv? Og hvilke drømme og ønsker har unge for deres liv og fremtidens samfund?


Synes du også, at det er (skide) udfordrende at engagere flere unge (endnu) mere? Eller aner du simpelthen ikke, hvordan du overhovedet skal give dig i kast med det der ungeengagement?

Så meld dig til. Hvad enten du er en gammel NGO-nisse, går i blåt jakkesæt, er civil ulydig, frivillig ildsjæl, groet fast på lærerværelset, er sprængfyldt af gode idéer eller synes, at det lyder som et event, du simpelthen bare finde ud af, hvad indeholder.

Og nu til det med småt...

Du tilmelder dig ved at købe billet senest d. 19. maj. Du vil blive opdateret om dagens
program og workshop-tilmelding, når du har stukket os din mail. 

Prisen for at deltage i konferencen er 300 kr. Er du under 25 år, er det muligt at købe billetten til halv pris. Inkluderet i prisen er kaffe/the, let morgenmad og varm frokost fra Send Flere Krydderier.

Vi håber på at se dig!

*PROGRAM*

9.00-9.30: Dørene åbner, og kaffen er varm.

9.30-10.00: Godmorgen og velkommen!

Nafisa Fiidow, kandidat i Statskundskab og debattør, og Ditte Rejnholdt Rudolfsen, sekretariatsleder hos Sammenslutningen af Unge med Handicap (SUMH).

10-10.45: 🤸‍♀️ : WORKSHOP SPOR 1

Der er to workshop-spor i løbet af dagen. Det er muligt at deltage i én workshop pr. runde. Se alle beskrivelser sidst i programmet.

  • Workshop A: Engagementshåndbogen - nu LIVE!
  • Workshop B: Den personlige fortælling: Nøglen til at engagere alle
  • Workshop C1: Tag ordet i din magt

10.45-11.00: Pause

11.00-11.15: 🧠 : Ungefællesskaber på godt og ondt

Fællesskaber er helt afgørende for det gode ungdomsliv. Men unge er forskellige - og derfor er de fællesskaber, som unge indgår i, det (selvfølgelig) også. I arbejdet med unge er vi derfor nødt til at styrke rummeligheden og mangfoldigheden, hvis vi ønsker at skabe meningsfulde ungefællesskaber for alle.

Maria Bruselius-Jensen, Lektor i Ungdomsforskning v. Center for Ungdomsforskning (CeFU)

11.15-12.00: 🎤: Mangfoldigt engagement... Hvordan står det egentlig til i dag?

"Mangfoldighed" er efterhånden blevet et af de helt store buzzwords herhjemme. Men hvilke betingelser skaber vi lige nu for at forskellige unge kan engagere sig?

I denne talk vil vi fra forskellige perspektiver diskutere udfordringer, dilemmaer og muligheder, der er forbundet med at engagere en mangfoldig gruppe af unge - og hvad engagement i det hele taget er for noget...

Maria Bruselius-Jensen, Lektor i Ungdomsforskning v. CeFU, Sisse Nedergaard Jensen, Projektleder på Ungdomsbureauets projekt “Mangfoldigt Engagement”, Ronas Korkmaz, Forperson i Mino Ung København, Modstrøm, elevorganisationen for unge på og omkring FGU.

12.00-13.00: Fælles langbordsfrokost fra Send Flere Krydderier

13.00-14.00: 🎤: “Kulturen er kun i storbyerne”

“Det er kun gamle mennesker, der laver frivilligt arbejde”, “kulturen er kun i storbyerne”, “man kan ikke tjene penge på unge og engagement” og “mange af de tilgængelige aktiviteter er kun for de ressourcestærke”... Disse fordomme er blot en håndfuld af dem, der findes om det lokale engagement og kulturlivet generelt. Men er det virkeligheden derude? Det spørger vi panelet og dig som gæst om.

Jakob Lundbye, Projektleder hos Ung Kult, Mie Sommer, Projektleder hos ALLIANCEN v. Diversity Works, Peter Jørgensen, Biblioteksmedarbejder på Gellerup Bibliotek m.fl.

14.00-14.20: Pause

14.20-15.20: 🤸: WORKSHOP SPOR 2

Vælg imellem disse tre workshops:

  • Workshop A: Engagementshåndbogen - nu LIVE
  • Workshop B: Den personlige fortælling: Nøglen til at engagere alle
  • Workshop C2: Hvordan får vi endnu flere med?

15.20-15.40: Paus

15.40-16.20: 🎤 : Hvordan engagerer vi flere mere i fremtiden?

Vejen til at engagere flere mere er lang og kompleks. Men hvordan drømmer unge selv om at engagere sig nu og i fremtiden? Er vi på rette vej? Eller skal vi sadle helt om i den måde, vi tænker og arbejder med engagement på?

I talken forsøger fire unge at komme med konkrete bud og løsninger på, hvordan fremtidens ungeengagement bør se ud. Vi skal blandt andet høre om unges indflydelse på den digitale verden, og om unges levede erfaringer med at stå uden for systemets kasser.

Marek Azoulay Jørgensen, Business Analyst i Deloitte og frivillig i Ungdomsbureauets projekt “Future Generations Shaping Future Technologies”, en medforfatter til bogen “De Resterende - fortællinger af unge uden job eller uddannelse”, Mikkel Christensen, frivillig hos Sammenslutningen af Unge med Handicap m.fl.

16.20-16.35: Pause

16.35-17.00: Tak for i dag og et kinderæg

17.00-19.00: DJ og tid til networking aka. Snak-med-hinanden.

Bliv og fordøj dagen med gode kolleger eller nye bekendtskaber. Dj Kipanga vender LP-plader, baren er åben og der vil være mulighed for at købe aftensmad fra Send Flere Krydderier.

WORKSHOPBESKRIVELSER

Workshop A: Engagementshåndbogen - nu LIVE!

Vi kender det alle sammen … Du har røven i sædet og forventes at følge med. Men øjenlågene føles tungere og tungere, al friskhed er taget ud af luften i lokalet, og du zoner totalt ud. Du er med andre ord ikke engageret.

Men hvad nu hvis det er dig, der forventes at skulle engagere en gruppe af unge; men i stedet bliver mødt med slukkede blikke og manglende engagement? Hvad gør du? Eller hvis du måske selv er ung og oplever, at de der godhjertede NGO-nisser eller kaffedrikkende lærere ikke heeeelt fatter, hvordan de skal engagere lige netop dig?

Med udgangspunkt i Ungdomsbureauets spritnye bog, Engagementshåndbogen, vil du til workshoppen mærke engagementet på egen krop. Du får konkrete øvelser, inspiration og forhåbentligt en 'ok, sådan har jeg aldrig set på engagement før'-oplevelse.

Workshop B: Den personlige fortælling: Nøglen til at engagere alle

Kom med ind i de personlige fortællingers univers og bliv klogere på, hvordan og hvorfor de er det perfekte værktøj til at skabe deltagelsesmuligheder for alle unge. Under workshoppen vil du møde unge fra Ungdomsbureauets bogserie, De-serien, som vil fortælle deres historie og hvad arbejdet med deres personlige fortælling har betydet for dem.

I Ungdomsbureauets bogserie fortæller unge i udsathed deres personlige historie om at stå i lige netop deres situation. I serien indgår De Frafaldne, De Pengepressede, De Kronisk Syge, De Anbragte, De Hjemløse og De Resterende. Læs mere på www.de-serien.dk

Workshop C1: Tag ordet i din magt

Alle unge skal have modet til at tage ordet.

Sådan lyder visionen fra Talerskolen Røst, der siden 2016 har arbejdet med at styrke unges demokratiske selvtillid og deltagelse gennem det talte ord. Til denne workshop skal vi dykke ned i, hvordan talen som metode kan bruges i arbejdet med at skabe mangfoldigt engagement. Du kan forvente at få konkrete retoriske værktøjer til, hvordan man kan få sine budskaber frem og blande sig i den offentlige samtale. Røst er et samarbejde mellem Vallekilde Højskole og Ungdomsbureauet.

Workshop C2: Hvordan får vi endnu flere med?

Arbejder du med unge og frivillighed, eller har du selv erfaring med at være frivillig? Måske appellerer de frivillige fællesskaber slet ikke til dig?

Rigtig mange frivillige organisationer har en ambition om at være inkluderende og få mange forskellige unge med i deres projekter. Men det er langt fra altid, vi faktisk formår at skabe de rammer, som det kræver for at åbne døren bredere op. I denne workshop vil vi udforske det frivillige engagement gennem konkrete cases og erfaringsdeling.

Arrangør

Lokation

Union, Nørre Allé 7, 2200 København

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .