Et rigdomscenter fra jernalderen i Nordsjælland

Dronning Dagmars Vej 200, 3650 Ølstykke
21 okt 2021 kl. 19:00 - 21:00
Super arrangør
Billetter DKK 25,00
Billetter DKK 25,00

Denne aften fortæller Museumsinspektør og arkæolog ved ROMU Palle Østergaard om mindre, men væsentlige udgravninger i Egedal og Frederikssund Kommuner. I foredraget fortæller Palle Østergård om udgravninger og undersøger om det på baggrund af dem, er muligt at udpege området ved blandt Egedal som et center for rigdom i jernlander.

Ved Hørup og Jørlunde i Frederikssund kommune samt ved Ganløse i Egedal kommune er der fundet mange hundrede genstande af guld, sølv og bronze fra jernalder og vikingetid. Genstande, som er fremkommet ved afsøgninger med metaldetektor.

Samtidig har mindre udgravninger har vist, at der på to af lokaliteterne er tale om bebyggelser med tilknyttede håndværksaktiviteter.

Lokaliteten Lærkefryd ved Jørlunde synes at være et kultsted, hvor ofringer er foregået i det fri. Ofringerne er også foregået i det store moseområde som findes mellem Jørlunde og Sperrestrup på grænsen mellem Frederikssund og Egedal kommune.

Tid, pris og sted

21. oktober kl. 19:00-21.00

25 kr. (+billetgebyr)

Billetter købes via billetto.dk

Egedal Rådhus, Dronning Dagmarsvej 200, Ølstykke i byrådssalen

Find billetter til events på ROMU`s museer i Roskilde, Frederiksund og Lejre. Læs mere om events, tilmeld dig og inviter dine venner med. Du kan se de kommende events herunder, eller besøg siden igen senere når der bliver tilføjet flere events.
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke