Foredrag i Aarhus "Træd ud af angsten og ind i friheden".

22 maj 2018 kl. 18:30 - 21:00

Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus

Et foredrag med en stor kærlighed til livet, og alt det dine drømmer om


Billetprisen er inkl. kaffe/te/vand, lidt til den søde tank, en lille e-bog og en bonus.

Det glæder mig at mærke den store interesse for mit foredrag, og det har været super skønt at komme uden for min egen bygrænse. I 2016-2017 har jeg har været i Aalborg, Viborg, Vejle, Silkeborg, Kolding, Frederiksberg. Og sidst jeg holdt foredrag i Aarhus var jeg også på Godsbanen med en næste fyldt sal. Det glæder mig, for emnet er super vigtigt. Og mit budskab er klart - det er muligt at træde ud af angsten og ind i friheden - VIL DU MED?


Fantastiske anmeldelser - jeg er taknemmelig.

Vi var hele familien afsted til foredrag hos Helle i onsdags og vi vil varmt anbefale at tage ind og høre Helle fortælle om, hvorfor man kan få angst, hvad man kan gøre for at slippe den og ikke mindst, at det er muligt at slippe den. Det er tydeligt at mærke, at hun virkelig brænder for sit arbejde.

Tina Nielsen

Hej Helle. Jeg vil bare sige tusind, tusind tak for et meget givende og meget tilgængeligt foredrag som var utrolig nemt at relatere til mig selv. Wow hvor var det fantastisk at se dig stå så selvsikker og ude i friheden efter mange år med angst. Det gav mig et wake up Call til, at det er muligt at komme igennem...... Jeg har gået i terapi for angst mm, og føler godt jeg kender redskaberne og kæmper/arbejder med angsten hver dag... men føler mig desværre stadig fanget og føler jeg er gået i stå! Dit foredrag har sat mange følelser i gang inde i mig - jeg kunne så meget se mig selv, i det du sagde om at have fået nok af mig selv! Jeg har i dag tænkt meget over ALT hvad du sagde og prøvet at være positiv overfor mig, og jeg er begyndt at skrive en BUCKETLISTE.. Jeg blev virkelig inspireret af dig. Endnu engang tak for et godt og givende foredrag og tak for at dele din historie.

Mange hilsner Caroline.

Tak Helle for et dejligt oplysende foredrag i går. Tak fordi du normaliserer angsten og giver gode redskaber med. Flere ting var genkendelige og jeg nød også referencerne tilbage i tiden til "læderjakken med det røde foer" og "det taler vi ikke om". Det jeg personligt vil arbejde videre med er denne oplevelse "at du ikke må være glad". Tusind tak for den sætning. Tak for kaffe, oplysning & redskaber.

Knus Gitte


Angst er en stærk følelse - som du kan lære at overvinde.

Lær at håndtere og overvinde angstens dikterende stemme - så du kan føle dig tryg og fri til at være dig - sammen med andre, så du kan leve det liv, som du drømmer om. Det handler om livskvalitet - og her skal du ikke være nøjsom.

Angst er et normalt psykologisk begreb, som beskriver en af de stærkeste følelser, vi har. Vi skal kunne blive bange, ellers ville vi leve livet farligt. Det er, når angsten hæmmer og forhindrer vores sunde beslutningsprocesser, at der er brug for at gribe ind. Når angsten bekymrer sig unødigt og er ude at trit med virkeligheden - når den bilder os ind, at vi ikke kan... selv om vi i virkeligheden godt kan.

Angst kan behandles

- og det kan jeg sige med hånden på hjertet. Der er en vej ud af angsten og ind i friheden. Jeg har selv gået den, jeg kender den indefra og ud. Jeg ved, det er muligt. Jeg ved også, at det tager tid, at det er hårdt undervejs, at du vil blive overvældet og have lyst til at give op...mange gange. Derfor er det bedst at være sammen med andre, som ved, hvordan det er at kæmpe med angsten. En ting står fast - angst forsvinder sjældent af sig selv.

Bagved angsten høres ofte en negativ stemme, som ikke har den store tiltro til, det du kan.

Du får en ide, en tanke, en impuls, en lyst, og sekundet efter forstyrrer angsten dig med sine bekymringer og markante meninger...

  • ÅH NEJ - hvad nu hvis!
  • NEJ, det går ikke!
  • NEJ det kan jeg ikke!
  • HVAD vil de andre tænke?
  • Det klarer jeg ALDRIG!
   • Jeg er IKKE GOD NOK!
   • Hvis jeg gør det/siger det, vil de andre opdage, hvor DUM og UVIDENDE jeg i virkeligheden er.
   • Hvis jeg siger, hvordan jeg virkelig har det... såååå sker der helt sikkert noget slemt!
  • Jeg er ikke KLAR!
  • Det hjælper alligevel ikke - har prøvet ALT!
  • Hvis jeg melder mig til et foredrag om angst, hvad vil min familie, mine venner, min kæreste ikke tænke om mig?
  • Jeg har ikke ANGST - tror du jeg er syg!
  • Bekymringer er en god ting - godt at være velovervejet!
  • Jeg er ikke bange for noget - jeg er bare, som jeg er - TAKE IT OR LEAVE IT!
  • Jeg har bare ikke lyst – længere er den ikke!

Og sådan kunne jeg blive ved - for angsten har mange bekymrede udsagn, markante meninger og en helt særlig måde at kommunikere på. Dens primære opgave er at sikre din overlevelse - med alle midler.

Gennem foredraget bliver du klogere på angstens kendetegn og særlige kommunikationsform, så du kan lære at genkende den og dermed forhandle dig frem til en bedre kontrakt, som tilgodeser, det du drømmer om og gerne vil udrette i dit liv..

Her er rammen for foredraget

Først deler jeg min egen historie, hvor du helt sikkert kan genkende dig selv.

Dernæst gennemgår jeg alle de kognitive metoder og strategier, som er i angstbehandlingen i dag. Dem får du selvfølgelig med hjem og oveni, som ekstra bonus får du en video, hvor jeg gennemgår en af metoderne.

Til sidst kommer selve transformationen - der hvor du træder ud af angsten og ind i friheden. Hvad kan du gøre, helt konkret? Det fortæller jeg om i den sidste del af foredraget, hvor jeg illustrerer, hvordan du kan håndtere frihedens eksistentielle dilemmaer, så de ikke spænder ben for dig. Og det begynder med en drøm, et mål og en plan!

Fra stort til småt - om det er et karriereskifte, en ny uddannelse, at sige din mening højt, blive mere sikker i det sociale sammenspil, stå ved dig selv uden at gå på kompromis, selvom andre eller dine nærmeste synes noget andet, bede om hjælp, sætte dig selv først uden straks at få dårlig samvittighed, tage bussen, sige til eller sige fra, turde være uenig med din partner, svømme helt ud på det dybe vand, holde en tale eller et foredrag - hvad end det er, så er det muligt... og det er pointen.

Jeg håber, jeg har vakt din nysgerrighed, at vi ses til foredraget

- og tag gerne en, to, tre, flere med, så du har nogen at dele oplevelsen med bagefter - det vil jeg anbefale. Foredraget er målrettet voksne (Unge fra 15 år er velkommen - det er op til dig, at vurdere, om det vil give mening for dit barn)


På glædeligt gensyn

Helle Fonager.


Betingelser for billetkøb - billetter refunderes ikke. Skulle du blive forhindret, er du velkommen til at give din billet til en anden

Billet

Salg lukket