Foredrag om Mary Bess Westenholz - En revolutionær victorianer. Karen Blixens spændende moster.

23 jan 2020 kl. 17:00 - 18:30

Karen Blixen Museet, Rungsted Strandvej 111, 2960 Rungsted Kyst

Kom og oplev forfatter og mag. art Marianne Wirenfeldt Asmussen fortælle om sin nye bog om Karen Blixens moster Bess, som spillede en altafgørende rolle for niecens gennembrud som forfatter. Uden mosterens venskab med den amerikanske forfatter, Dorothy Canfield Fischer, var Karen Blixens vanskelige debut med Seven Gothic Tales formodentlig aldrig blevet en realitet. En ikke tidligere benyttet tyveårig korrespondance over Atlanten mellem moster Bess og Dorothy giver et fascinerende, samtidigt indblik fra sidelinjen især af det tiår, hvor Karen Blixen tager hånd om sin egen skæbne. Fra et absolut eksistentielt nulpunkt i 1931, hvor hun blev tvunget til at forlade sit elskede Afrika, og til hun ti år senere var blevet en verdensberømt forfatter.

Mary Bess Westenholz var i sin egen ret en yderst interessant personlighed. Hun var medgrundlægger af danske unitariske menighed, hun var gennem næsten tyve år redaktør og flittig skribent i Protestantisk Tidende, ligesom hun hele sit liv gerne udtrykte sig skriftligt. Hun var også den første kvinde nogensinde i Danmark der i 1909 gjorde sin entré og tog ordet i Folketinget. En begivenhed, der dagen efter på en avisforside udråbte hende til Danmarks Jeanne d`Arc.

Det er muligt at få signeret sin bog af Marianne Wirenfeldt Asmussen efter foredraget.

Lad Café Madam Carlsen stå for middagen efter foredraget og bestil og reserver samtidig bord til dagens ret (gravad okse) her: 
https://billetto.dk/e/middag-efter-foredrag-om-moster-bess-billetter-404916/

Er der særlige hensyn eller ønskes en anden menu kontakt da blot caféen på connie@blixen.dk