Historien til debat: Historiefortællingen om Lejre Særomvisning

Orehøjvej 4B, 4320 Lejre
11 okt 2020 kl. 14:00 - 15:00
Super arrangør
Billetter Gratis - DKK 60,00
Billetter Gratis - DKK 60,00

Lejre er forbundet med blodige og elementært spændende fortællinger om skjoldungekongerne –fra kong Skjold til Harald Hildetand. De er blevet fortalt i diverse middelalderlige manuskripter, og op gennem historien har fortællingernes troværdighed svinget frem og tilbage - indtil de blev kasseret, da historiefaget blev en videnskab i slutningen af 1800-tallet. Først med de arkæologiske fund af kongehallerne i midten af 1980’erne blev Lejres centrale betydning i vikingetiden dokumenteret.

I denne omvisning har vi fokus på Lejres historiefortælling og dets rolle i vikingehistorien – både som man har opfattet det gennem tiderne og som man ser det i dag.

Om særomvisningsrækken “Historien til debat”
Særomvisningen er en del af omvisningsrækken ‘Historien til debat’. Rækken udfordrer gennem personlige overvejelser og dialog de mange tolkningsspørgsmål, historiebrug og rationaler, der kendetegner vores billede af Lejres historie i dag. Omvisningen vil bære præg af omviser Hans Jørgen Lych Larsens, lokalhistoriker og formand for Lejre Historiske Forening, egne refleksioner og tolkninger. Ved udvalgte omvisninger vil en gæst inviteres med for at sætte emnefeltet i perspektiv - dette værende fx en politiker, en fagperson eller en entusiast.

Tid, pris og sted

26. april, kl.14.00-15.00


Rundvisningen er gratis, når entréen er betalt. 
Entré 60 kr.
Gratis for KLUB ROMU-medlemmer
(gælder kun ved fremvisning af KLUB-kort i indgangen)- gratis billet skal stadig reserveres på villetto.dk. 

Billetter købes/reserveres på billetto.dk

Profile picture
ROMU
Find billetter til events på ROMU`s museer i Roskilde, Frederiksund og Lejre. Læs mere om events, tilmeld dig og inviter dine venner med. Du kan se de kommende events herunder, eller besøg siden igen senere når der bliver tilføjet flere events.
eventet sluttede

Historien til debat: Historiefortællingen om Lejre Særomvisning

Se detaljer
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke