spring til hovedindhold

Historisk boghåndværk

Få billetter tilbage
Få billetter tilbage
Få billetter tilbage

Historisk boghåndværk

Fra DKK 1.000,00

Sted

Dato

01 jun 2024 kl. 10:00 - 02 jun 2024 kl. 16:00
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere

Beskrivelse

Vi gentager succes'en
En weekend med fordybelse i historisk boghåndværk.
Vælg mellem 2 workshops
Lørdag og søndag 1-2. juni begge dag kl 10-15

Historisk initialmaleri ved Marianne Beyer fra Lost Letters.
Udforsk middelalderens farvepigmenter og kast dig ud i kunsten at skabe de elegante begyndelsesbogstaver, der engang prydede middelalderens manuskripter.

Over 10 timer får du mulighed for at dykke ned i middelalderens malerteknikker og høre mere om de farver, som middelalderskrivere foretrak til bogstaverne og historien bag. Lad os sammen udforske fortidens boghåndværk og skabe smukke initialer, der bærer æstetikken fra middelalderen videre. Velkommen til en opdagelsesrejse i kunstens historie og teknik!

Dag 1: Forberedelse og historien samt opbygning af dit eget initial

På den første dag fokuserer vi på forberedelse og at forstå historien bag middelalderens initialmaleri. Vi starter med en grundig research og introduktion til de historiske malerteknikker. Derefter går vi over til praktiske øvelser på for-printede initialer, så du kan få en fornemmelse af penselstrøgene og arbejdsprocessen.
Vi påbegynder at  at skabe dit eget initial. Du får hjælp til at finde det perfekte forlæg fra et middelaldermanuskript, og der vil være en bred vifte af ressourcer til rådighed, både i form af bøger og online materiale. Du får mulighed for at arbejde på håndgjort 'middelalderpapir', og vi vil guide dig trin for trin gennem processen med at skabe dit eget unikke initial.

Dag 2: Færdiggørelse og illuminative tips og tricks

På andendagen fortsætter arbejdet med dit personlige initial og vi fokuserer  færdiggøresen. Der vil også være tid til at diskutere individuelle projekter og få feedback.

Der arbejdes med giftfri farvepigmenter (i pulverform) og gummi arabicum (saft fra acacietræ).

Historisk Træsnit Workshop  ved Jorge Lar @preloprints

Dyk ned i en fascinerende udforskning af den ældgamle kunst af xylografi, eller træsnittryk. Over tre afteners dybdegående sessioner vil du fordybe dig i boghåndværkets rige historie og lære hemmelighederne bag denne traditionelle trykteknik, der spillede en afgørende rolle i formidling af viden gennem tiderne. Deltagerne får mulighed for at skabe deres egne træsnittryk og trykke dem ved hjælp af traditionelle teknikker og redskaber over 3 aftener.

Dag 1
Historien og teknikkerne bag middelalderens træsnittryk samt Træsnitteknikker, materialer og redskaber
Du bliver ført tilbage til det 15. århundrede med en kort introduktion til historien om træsnittryk i Vesteuropa. Der vil også være en udforskning af grundlæggende principper for træsnittryk, hvor deltagerne får mulighed for at undersøge og prøve de værktøjer, materialer og teknikker, håndværkere brugte til at skabe komplekse og detaljerede tryk. Det vil også være muligt at vælge en illustration og forberede blokken til skæring i løbet af de næste workshops.
Dernæst vil vi undersøge og lade os inspirere af arbejdet fra berømte middelalder- og renæssancekunstnere og deres bidrag til produktionen af illustrerede bøger.
Der er fortsat fokus på træsnitteknikker, materialer og redskaber, mens deltagerne arbejder på deres blok og samtidig opnår en dybere forståelse for dette håndværk.

Dag 2:
Fordybelsen fortsætter med snittearbejde, finpudsning og tryk

På andendagen vil deltagerne færdiggøre træblokkene og lære forskellige teknikker inden for håndtryk, samtidig med at de også lærer om blæk, papirer og andet.

Denne Historiske Træsnit Workshop bliver en unik og berigende oplevelse for enhver, der er fascineret af samspillet mellem kunst, historie og håndværk. Kom og vær med, mens vi afdækker xylografiens mysterier over tre aftener, fejrer træsnittrykkenes tidløse skønhed og opnår praktisk erfaring inden for et håndværk, der har sat en uudslettelig aftryk på boghåndværkets historie.

Materialer er indeholdt i kursusprisen

Arrangør

BIBLIOTEKET er et kulturelt knudepunkt, der samler bibliotek, kulturhus, kreative værksteder, borgerservice og café under ét tag midt i Københavns Nordvestkvarter.

Læs mere på www.bibliotek.kk.dk/bib.

Lokation

Værkstederne 2. sal, Rentemestervej 76, 2400 København

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .

Nærliggende begivenheder
Events fra samme kategori
Lignende oplevelser
Genbesøg begivenheder