Holde Hus - rabarber

31 maj 2020 kl. 15:00 - 17:00

Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, 1801 Frederiksberg

Vi råsylter, sukkersylter og konserverer rabarber. Vi udnytter de store mængder af friske rabarber, så vi til gengæld har rabarber til resten af året.

Når vi i dag sylter, henkoger, fermenterer eller tørrer råvarer, er det oftest for smagens eller sundhedens skyld, men i 1800-tallets køkkener var det helt essentielt at kunne konservere, så man havde noget at leve af i de lange, mørke vintermåneder, hvor der næsten ikke var friske råvarer at få.

Historisk har sukker været en utrolig vigtig konserveringsmetode. I dette arrangement stiller vi skarpt på sukkerets og rabarberens historie. I Bakkehusets ildstedskøkken introduceres råvarernes historie, og efterfølgende er der workshop udenfor, hvor man selv prøver kræfter med forskellige sylteprocesser. Husk at medbringe 2 rengjorte syltetøjsglas, så du kan få noget af det producerede med hjem.

For 200 år siden ruttede man ikke med råvarerne, men lod alle dele indgå på forskellig måde i husholdningen uden spild. I Bakkehuset sætter vi med arrangementsrækken ”Holde Hus” fokus på det at bruge alle dele af råvarerne uden spildprodukter. Dette er det første ud af seks Holde Hus-arrangementer, hvor vi arbejder med kål, sild, snaps, æbler og citrusfrugter.