spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Jacob Kirkegaard: LANDET + Kirstine Vindelev: IMITATIONER AF LIV + DJ Filen (Søstre i Trance) at H15 // Gong Tomorrow 2022

Afholdt event

Jacob Kirkegaard: LANDET + Kirstine Vindelev: IMITATIONER AF LIV + DJ Filen (Søstre i Trance) at H15 // Gong Tomorrow 2022

Fra DKK 120,00

Sted

Dato

10 nov 2022 kl. 19:00 - 23:00

Beskrivelse

Døre kl 19 / koncert kl 20
Bemærk: Koncerten foregår på H15 Scene på Vesterbro.


Åbningen af årets Gong Tomorrow Festival byder på storstilet gallaåbning med slagterrave og syngende produktionsdyr på H15 i Kødbyen.


Jacob Kirkegaard: LANDET

Kom og dans til mejetærskerens uophørlige brusen og malkemaskinernes mekaniske sugen når Jacob Kirkegaard præsenterer LANDET til åbningen af årets Gong Tomorrow Festival. LANDET er et lydportræt af det mekaniserede landbrug. I kraft af høresansen tilbyder værket et reality check med den kolossale industri, som mange af os kun møder i form af supermarkedets fremmedgjorte foliebakker. Med sensorer som har opfanget vibrationer fra landbrugets brusende maskineri, har Jacob Kirkegaard foretaget optagelserne til LANDET over halvandet år, bl.a. på en svine-, kvæg- og kyllingefarm, men også på Danish Crown hvor 20.000 grise dagligt lader livet.


LANDET portrætterer den menneskeskabte, brutale landbrugsindustri med snorlige marker og golde, neonoplyste stalde, der gennemhuller det danske landskab. Vi kommer helt tæt på industriens ustandselige og nærmest hypnotiserende klangunivers, som med sin endeløse pulseren og hamren bliver helt technoagtig. Værket er et bestillingsvæk for 4 højtalere til årets Gong Tomorrow Festival og uropføres denne aften på H15.


Om Jacob Kirkegaard

Jacob Kirkegaards lyd- og videoværker udforsker måder, hvorpå umiddelbart ubemærkede, utilgængelige eller komplekse aspekter af tilværelsen kan lydliggøres, visualiseres og materialiseres. Værkerne har behandlet temaer som radioaktivitet i Tjernobyl, smeltende is i Arktis, grænsemure, affald, og toner genereret fra øret. Med sin særegne alkymistiske tilgang, og på baggrund af omfattende research, portrætteres komplekse fænomener og aktuelle tilstande igennem komposition, installation, video og foto, som ikke nødvendigvis giver svar, men i stedet skaber rum for refleksion.

Kirstine Vindelev: IMITATIONER AF LIV
Dyrelyde er noget af det første, små menneskebørn lærer at sige. Komponist Kirstine Vindelev er selv vokset op på landet med den danske sangskat, som enten romantiserer eller latterliggør dyrenes øf og muh. Med IMITATIONER AF LIV lader Kirstine Vindelev dyrene komme til orde i form af musik. Gennem en researchbaseret tilgang har hun skabt et korværk for dyrelyde, som forholder sig naturtro og empatisk til køernes sang og ammesøernes grynten i stalden. Hvis vi lytter solidarisk på tværs af arter, kan vi så høre en musikalitet i produktionsdyrenes lyde?


Værket er transkriberet fra dyrelyde og komponeret til fire sangere og en janitshar, som imiterer skramlen i slagterhallen. IMITATIONER AF LIV bringer lytterne tættere på dyrene og inviterer til nye forbindelser til den såkaldte natur, som mennesker og det økonomiske system brutalt profiterer på. Titlen henviser til den gengivelse af dyrenes ytringer, som Vindelev har komponeret og frembragt gennem optagelser og nærværende lytning. Titlen refererer også til landbrugets rationaliserede distance til produktionsdyr som følelsesvæsener. En distance, som muliggør kødproduktion i en enorm global skala gennem mekaniske inseminationer og biopolitiske efterligninger af dyrs forplantningsinstinkter.
IMITATIONER AF LIV opføres denne aften for første gang af fire klassiske sangere og en janitshar.


Om Kirstine Vindelev

Gennem musikalske iscenesættelser af ord og lyde komponeret for stemme og krop, udforsker den danske komponist Kirstine Vindelev i sine værker komplekse tilstande og systemer. En komposition tager ofte afsæt i et dybtliggende behov for at bryde det velkendte og afstemte og udfordre de iboende associationer og forventninger som et materiale og en form rummer. Her opstår nuancer, tilføres nye spørgsmål, luft og inspiration.

DJ Filen (Søstre i Trance)
Der opstår forheksede skovstemninger og dybt tranceskabende baslinjer, når skovtrance-dj’en Filen går bag pulten og kaster sine uhyggelige trylleformularer ud over dansegulvet.

Skovtrance er en genre inden for elektronisk dansemusik med rødder i 1990’ernes goa trance. Skovtrance-genren er hovedsageligt udviklet i Skandinavien som en reaktion på den urbane klubkulturs mere industrielle udtryk. Hvor technomusikkens lydunivers var inspireret af beton, maskiner og byens lydtapet, rykker skovtrance-genren ud i den skandinaviske natur og fokuserer på organiske lyde, melodier og en blødere summende bas. Den repetitive bas kan sammenlignes med et mantra inden for meditation, og målet er at nå et aktivt og bevidsthedsudvidende trancestadie gennem dans.

Filen er født og opvokset i København og har fra barnsben deltaget i trancefællesskaber i Skandinavien, hvorved hun har slået rødder dybt i skoven. Hun startede sin karriere som record label dj på Kontoret Records og er medstifter af Søstre i Trance, et kvindekollektiv med fokus på at inddrage flere kvinder i scenen. Søstre i Trance sætter en dagsorden i lokalmiljøet med cute dagsbegivenheder og fester om natten.


Om Gong Tomorrow

Gong Tomorrow 2022 er en festival for mangeartet lytning. Gennem tre dage giver vi mikrofonen til alt det, der er mere end menneskeligt. Festivalen præsenterer et vildtvoksende program af eksperimenterende musik, lydkunst og nyskrevne værker, som viser veje til at mærke forbundethed med andre arter.


Festivalen skærper sanserne og stiller ørerne ind på sjældent hørte frekvenser. Hvis vi abstraherer fra larmen af menneskeskabte lyde, er den såkaldte natur overhovedet ikke stille og rolig. Det summer, det brummer, det suser, det knager, det bræger, det kribler og krabler. Gong Tomorrow udforsker musikkens potentialer til at åbne en mere mangesproget verden og fejre vores forbundethed. Festivalen er præsenteret i samarbejde med ALICE.


In English


The divide between the city and the countryside, and the alienation from the agriculture that provides us with food on the table every day, are the driving forces behind the two opening works created for this year's Gong Tomorrow Festival. Join the gala opening at H15 in Kødbyen and experience the incessant, roaring machinery of agriculture in the first performance of Jakob Kirkegaard's LANDET and four classical singers and a percussionist performing Kirstine Vindelev's choral work for animal sounds, IMITATIONER AF LIV.  DJ Filen will play a set after the concerts.


About Gong Tomorrow

Gong Tomorrow 2022 is a festival for multispecies listening. Giving the microphone to everything that is more than human, the festival presents a wild-growing programme of experimental music, sound art and new works, showing ways to feel the connection with other species. The festival is presented in collaboration with ALICE.
Arrangør

Opened on the 1st of February 2018, ALICE is Copenhagen’s powerhouse for adventurous music. ALICE is presenting a bold and high quality program of global roots, jazz/improv, electronic music, sonic experiments and much more, shedding light on musical roots and legendary artists as well as exciting new breakthroughs from all over the world.

Lokation

H15 H15, Halmtorvet 15, 1700 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .