Spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Se disse spændende events i stedet! Er du her for detaljer om det tidligere event, bare scroll ned.

Genbesøg events

Indlæser.....

 
 

Indlæser.....

 
 

Populære events

Indlæser.....

 
 

Nærliggende events

KAMMA RAHBEK SOM SALONVÆRTINDE /

Afholdt event

KAMMA RAHBEK SOM SALONVÆRTINDE /

Fra DKK 95,00

Sted

Dato

19 okt 2022 kl. 19:00 - 20:30
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

På Kamma Rahbeks 247-års fødselsdag fortæller kulturformidler Maja Lykketoft om Kamma Rahbeks liv som salonværtinde for guldalderens litterære elite. I begyndelsen af 1800-tallet blomstrede salonlivet hos borgerskab og overklasse. Ofte var det kvinderne, der fik rollen som værtinde, men hvad indebar denne rolle? Hvad var Kammas helt særlige talent som salonværtinde? Det vil Maja Lykketoft give eksempler på i dette foredrag.

Kamma Rahbek har en historisk særstatus som salonværtinde, da hun er den eneste af sine samtidige, der ikke er velhavende eller formår at yde økonomisk støtte til kunstnere. Alligevel formår hun at tiltrække, støtte og udvikle mange talenter både litterært og kunstnerisk.  

I Danmark har de samtidige salonværtinder Charlotte Schimmelmann og Friederike Brun økonomi til at invitere store skarer fra ind- og udland indenfor i deres palæer og understøtte kunsten økonomisk.

Kamma Rahbeks saloner var i modsætning til Bruns og Schimmelmanns mere intime. 

I dette intime rum formåede hun med egne kundskaber og talenter at understøtte store kunstnere. 

Hendes særlige tiltrækningskraft bestod i hendes evne til skabe plads til intellektuel og kunstnerisk udfoldelse indenfor en intim hjemmelivsramme. Hun formåede at udfolde sin særegne blanding af stort intellekt, litterært udsyn og kunstnerisk begavelse indenfor hjemmets afgrænsede mulighedsrum, hvor blomsterkundskaber, kogekunst, smukt interiør og sans for æstetik gik op i en højere enhed. Hendes berømte papirklip og æsker kunne også fremstilles og aflæres hjemme fra stuerne. Kamma Rahbeks brevveksling med tidens litterære elite afslører hendes egne litterære talenter, der aldrig blev til et egentligt forfatterskab. 

Hun blev en slags dannelses-borgerligt forbillede og samlingspunkt, der forstod at agere indenfor tidens vedtagne kønsnormer.

Kamma Rahbeks rolle som salonværtinde udsprang i høj grad af hendes mands virke som universitetsprofessor og litterat. Helt i tråd med tidens kønsnormer understøttede hun som kvinde primært mændenes virke og fremhævede ikke sig selv eller trådte over tærsklen til offentligheden. 

Arrangør

Bakkehuset er et litterært museum, en romantisk have og et kulinarisk orangeri. Oplev den danske guldalder i ægteparret Kamma og Knud Lyne Rahbeks genindrettede hjem.

Lokation

Bakkehuset Bakkehuset, Rahbeks Alle 23, 1801 Frederiksberg

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .