Kammermusik og "Samtale med fortiden" på Vognserup Gods. 200 års fødselsdag for guldaldermaler J.Th.Lundbye

27 okt 2018 kl. 14:00 - 17:15

Vognserup Gods, Vognserup 3, 4420 Regstrup

200 års fødselsdag for guldaldermaler J.Th.Lundbye fejres på Vognserup Gods med kammermusik og performance.

Kulturoplevelse i lade fra 1700-tallet på Vognserup Gods. Sandwich og øl/vand/vin (inkluderet i billetpris):

Kom i god tid. Dørene åbnes fra kl. 13.30.

14.00-14.10:   Velkommen til Vognserup v/ejer Hans Christian Teisen

14.10-15.10:   Performance: "Lundbye mellem kunsten og kærligheden", Samtale med fortiden med museumsinspektør Jesper Seidner Knudsen og teaterleder Simon Vagn Jensen

15.10-15.40:   Pause hvor der serveres sandwich og vin/vand/øl (inkluderet i billetpris)

Koncert med guldalderkammermusik for cello, violin og klaver med Morten Zeuthen, Elisabeth Zeuthen Schneider og pianist Amalie Malling.

15.40-16.25:   Peter Heises Sonate for Cello og klaver og Gades sonate for violin og klaver

16.25-16.40:   Kort pause

16.40-17.15:   Otto Mallings klavertrio

”Samtale med fortiden” hvor teaterleder Simon Vagn Jensen og museumsinspektør Jesper Seidner Knudsen beskriver guldaldermaleren Johan Thomas Lundbye ( 1818 – 1848) og de mange beretninger og myter, der knytter sig til hans kunstneriske værk og livsforløb.

Med udgangspunkt i Lundbyes dagbog ”Eet Aar af mit Liv” fra 1842 – 43 behandles en række af de emner og problemer, der optager ham. Lundbye tager favntag med et stort anlagt og meget ambitiøst maleri: En Dansk Kyst. Samtidig går han gennem mange følelsesmæssige trængsler i forhold til den unge Louise Marie Neergaard på Vedbygaard. Det ene bliver en stor succes, det andet har han ikke held med. Dagbogen fortæller også om mange andre aspekter fra datidens kulturelle og kunstpolitiske klima, og samtalen bliver suppleret med tekster af andre forfatteres syn på Lundbye.

Gennem årene er der opstået mange gode historier og konspirationsteorier om Lundbye. Samtalepartnerne Simon og Jesper drøfter de forskellige teorier, og prøver at finde hoved og hale i dem. Er Lundbye et særdeles veludviklet eksemplar af den ”rigtige” følsomme kunstner til alle tider? Eller er Lundbye tværtimod en tidlig eksponent for den moderne tids fokus på individet og dets muligheder for både succes og fiasko? Eller er Lundbye simpelthen blevet spændt for en særlig national-politisk strømning i kampen for enevældens ophør og indførelse af folkestyre?

Se mere om Vognserup og arrangementet: www.vognserup.weebly.com

Arrangementet er støttet af Realdania

Vognserup event 27/10/2018 inkl. sandwich/drikkevarer

Salg lukket