spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Koreansk Madlavningskursus i Aarhus

Afholdt event

Koreansk Madlavningskursus i Aarhus

Fra DKK 150,00

Sted

Dato

06 maj 2017 kl. 10:30 - 16:00

Beskrivelse

Lørdag den 6. maj afholder Korea Klubben madlavningskursus i Aarhus.

Arrangementet afholdes i hjemkundskabslokalerne på Tilst skole (Tåstumvænget 8, 8381 Tilst) og starter kl. 10:30. Efter en forhåbentlig vellykket madlavning har vi fællesspisning, så alle kan få lov til at smage de forskellige retter. Arrangementet afsluttes om eftermiddagen med fælles oprydning og opvask.

Madlavningskursus plejer at være vældig populært og der er begrænset med pladser (billetter udbydes først til vores medlemmer). Prisen er 150,- for medlemmer af Korea Klubben (angiv medlemsnummer og husk medlemskabet gælder hele husstanden) og 225,- for ikke-medlemmer (eventuelle billetter kan købes fra den 22. april). Billetsalget slutter den 30. april. Børn er også velkomne til at deltage, men der skal købes billet på lige fod med alle andre, hvis barnet optager en decideret køkkenplads.

Drikkevarer skal man selv medbringe, hvis man vil have andet end vand fra hanen. Kan man ikke holde sulten hen helt indtil fællesspisningen, er det måske også en god idé at medbringe en lille snack, men man skal nok blive rigeligt mæt senere.

Køkkenet er formentlig som de fleste skolekøkkener, så kan man ikke nøjes med små urteknive (hvilket jeg ikke synes man kan) må man selv medbringe en god kniv i komfortabel størrelse. En god pande vil heller ikke være en dum idé. Medbring evt. også beholdere til at tage rester med hjem i.

Ved tilmeldelse skal man samtidig vælge, hvad det er man gerne vil lave. Jeg har lavet fire forskellige valgmuligheder af forskellige sammensætninger - så er der forhåbentlig noget nyt for alle samtidig med, at vi kan få et alsidigt menu til fællesspisningen.


I. Chimaek 치맥
Yangnyeom chikin, Dakgangjeong, Chikin mu, Yang baechu saladeu & Pa-muchim
양념치킨, 닭강정, 치킨 무, 양배추 샐러드 & 파무침

Den bedste fried chicken får man efter min overbevisning i Korea. Friturestegt kylling (chikin 치킨) sammen med øl (maekju 맥주) er en fantastisk kombination, som har fået sin egen betegnelse chimaek (치킨 + 맥주 = 치맥) . Denne menu består af to forskellige slags fried chicken med tilbehør af syltet kinaradise, hvidkålssalat og en forårsløgs sidedish.

Er der tid til mere, laver vi en anden favorit, som ofte også parres med alkohol. Den koreanske pandekage (jeon 전) spises ofte sammen med koreansk risvin (makgeolli 막걸리). Pandekagen laves typisk med forskellige grøntsager, seafood eller kimchi. Lyden af regn minder koreanerne om lyden af pandekager der steger, så på en regnvejrsdag i Korea er det næsten tradition at spise jeon og drikke makgeolli.

OBS! Medbring en dyb pande eller wok egnet til dybstegning.

II. Bapsang 밥상
제육볶음, 콩나물 국, 계란 말이, 미역무침, 두부부침, 호박 느타리버섯 볶음 & 오이무침 (Jeyukbokkeum, Kongnamul guk, Gyeran mari, Miyeok muchim, Dubu buchim, hobak neutari beoseot bokkeum & Oi muchim)

Bapsang (밥상) er en term, som bruges om et almindeligt koreansk måltid. Bapsang restauranter vil typisk servere ris, en suppe eller stew og forskellige side dishes, hvortil man bestiller en bestemt hovedret.

Vores bapsang har jeyukbokkeum (stegt spicy svinekød) som hovedret hvortil der serveres kongnamul guk (suppe lavet på sojabønnespirer) og forskellige sidedishes. Gyeran mari er en rullet omelet. Miyeok muchim er en form for tangsalat. Dubu buchim er stegt tofu, som typisk serveres med en lækker marinade. Hobak neutari beoseot bokkeum er stegt squash og østershatte og oi muchim er en spicy agurkesalat.

III. Bossam 보쌈
돼지고기 수육, 쌈 배추, 막김치, 무생채, 양파장아찌 & 쌈장 (Dwaejigogi suyuk, Ssam baechu, Mak kimchi , Musaengchae, Yangpa jangajji & Ssamjang)

Ssam (쌈) betyder 'pakket ind' og referer til metoden at spise på, hvor kød og eventuelle sidedishes pakkes ind forskellige bladgrøntsager. Bossam (보쌈) er en ret med kogt svinekød (dwaejigogi suyuk) og saltede/syltede kinakålsblade (ssam baechu).

Vi laver kimchi, da kogt svinekød smager virkelig godt sammen med frisk kimchi. Mak kimchi er en 'rodet' form for kimchi, så den ser måske ikke så pæn ud, men den smager godt og er forholdsvis nem at lave. Jeg vil introducere jer for min metode til at lave kimchi, så I forhåbentlig derfra kan tage de elementer i bedst kan lide og ende med at lave jeres helt egen kimchi.

Musaengchae er en spicy kinaradise salat, som typisk serveres sammen med bossam. Yangpa jjangajji er syltede løg og ssamjang er en salt spicy 'dip' - begge rigtig gode sammen med kød generelt.

OBS! Efter min erfaring er det meget nemmere at lave kimchi, hvis man har en elektrisk minihakker el.lign. samt to meget store beholdere til henholdsvis at salte kål og blande ingredienser i.

IV. Bibimbap 비빔밥 & Kimbap 김밥

시금치나물, 콩나물, 고사리 나물, 버섯 볶음, 당근 볶음, 불고기 & 김밥 (Sigeumchi namul, Kongnamul, Gosari namul, Beoseot bokkeum, Danggeun bokkeum, Bulgogi & Kimbap)

Bap (밥) er kogte ris og I introduceres her for to retter, hvor de kogte ris er essentielle. Bibimbap er en form for koreansk biksemad, hvor forskellige sidedishes (og ofte lidt kød) serveres oven på ris sammen med chilipaste (gochujang 고추장) og typisk et spejlæg eller en rå æggeblomme. Det hele blandes grundigt sammen inden det spises.

Jeg vil introducere jer for nogle sidedishes, som meget ofte bruges til bibimbap. Sigeumchi namul er lavet af spinat og kongnamul af sojabønnespirer. Gosari namul er lavet af bispestav (en art bregne). Beoseot bokkeum er stegte svampe. Danggeun bokkeum er stegte gulerødder og bulgogi er marineret okeskød.

Yderligere vil vi også lave kimbap som er tang- (kim 김) og risruller, der udseendemæssigt godt kan minde om sushi makiruller. Vores kimbap laver vi med den samme spinat og gulerødder som bruges til bibimbap. Yderligere ingredienser består af omelet, gul syltet kinaradise, agurk og pølser.

OBS! Er man vant til at rulle makiruller kan man muligvis med fordel medbringe en rullemåtte, jeg ruller dog selv min kimbap uden måtte.


Eventuelle spørgsmål kan stilles til undertegnede på amk@koreaklubben.dk.

Jeg glæder mig til at se jer!

Anne Mee Kalvig
Bestyrelsesmedlem & kontaktperson i Aarhus

Arrangør

Lokation

Tilst Skole, Tåstumvænget 8, 8381 Tilst

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .