Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Krig mod kulturarven

Afholdt event

Krig mod kulturarven

Fra DKK 30,00

Sted

Dato

21 sep 2023 kl. 17:00 - 18:00

Beskrivelse

Islamisk stat har systematisk ødelagt kulturværdier. Det samme gør Rusland lige nu mod Ukraines kulturarv. Og i øjeblikket er et plyndret museumsrum, som stod tilbage efter invasionen af Irak i 2003, genskabt på Glyptoteket af kunstneren Abbas Akhavan i udstillingen curtain call.

Kom og bliv klogere på, hvilken betydning kulturarv har for den nationale identitet, og hvorfor det er så betydningsfuldt, når offentlige kunstværker ødelægges i krigshandlinger eller indgår i ulovlig kunsthandel.

Glyptoteket inviterer til en samtale, hvor vi sammen med ph.d. i kritiske kulturarvsstudier Marie Elisabeth Berg Christensen og museumsinspektør og kurator Anna Kærsgaard Gregersen undersøger, hvordan kulturarven bliver offer for krig og væbnede konflikter. Journalist Nynne Bjerre Christensen modererer samtalen.

Samtalen præsenteres i forbindelse med Glyptotekets særudstilling ABBAS AKHAVAN - curtain call skabt i samarbejde med Copenhagen Contemporary. Vi anbefaler, at du oplever udstillingen inden samtalen.

Om Marie Elisabeth Berg Christensen
Marie Elisabeth Berg Christensen er uddannet kunstkonservator samt arkæolog og har netop færdiggjort en ph.d. i kritiske kulturarvsstudier. Her har hun undersøgt, hvordan museumsinstitutionens formål og virkeområde påvirkes af geopolitiske forhold og (mis)brugen af kulturarv i væbnede konflikter. Hun har publiceret flere artikler om sikkerhedsliggørelse af kulturarv og museet som aktør i international sikkerhedspolitik. Dertil er hun faglig sekretær i Blue Shield Danmark og tilknyttet Nordic Center for Cultural Heritage and Armed Conflict som forsker.

Om Anna Kærsgaard Gregersen
Anna Kærsgaard Gregersen er inspektør i den moderne samling på Glyptoteket samt kurator på museets aktuelle særudstilling ABBAS AKHAVAN - curtain call.

Om udstillingen
Under den fælles udstillingstitel curtain call præsenterer Abbas Akhavan (f. 1977 i Teheran, bor og arbejder i Montreal) for første gang to af sine nyeste totalinstallationer samtidig: variations on a folly (2021-), der vises på CC og cast for a folly (2019-), som kan opleves på Glyptoteket.

Et ødelagt museumsrum har kilet sig ind mellem Glyptotekets sale. Værket cast for a folly (2019-) af Abbas Akhavan udgør en teaterkulisse baseret på et dokumentarfotografi af det plyndrede Nationalmuseum i Bagdad, taget kort efter invasionen af Irak i 2003. Genskabt her i en anden tid og på et andet sted, stiller det plyndrede museum os spørgsmålet: Hvem arver krigens ruiner?

Udstillingen er den første i rækken af et treårigt samarbejde mellem Copenhagen Contemporary og Glyptoteket, der med afsæt i international samtidskunst vil bidrage med nye perspektiver på oldtidens kulturarv og dens betydning i dag.

Læs om udstillingen på Glyptotekets hjemmeside her.
Og på CC's hjemmeside her.

Pris og billetter
Billetten inkluderer entrébillet til museet hele dagen, så du kan opleve curtain call og gå på opdagelse i museets samlinger ifm. arrangementet.

Årskortholder: 30 kr.
Voksen: 145 kr.
Under 27/studerende med gyldigt studiekort: 115 kr.
Under 18 år: 30 kr.

Billet giver adgang til hele Glyptoteket på dagen.
Billetter refunderes ikke, men må gerne gives videre.

Køb årskort og opnå rabat på mange andre arrangementer samt i Glyptotekets butik og café. Læs mere og køb årskort her.

Tilmeld dig Glyptotekets nyhedsbrev her.

I museets café Picnic kan du spise dejlig aftensmad eller nyde et glas. Husk at reservere bord her.

Tag gratis på CC
Som årskortholder på Glyptoteket får du i anledning af udstillingssamarbejdet fri entre til alle udstillinger på CC i udstillingsperioden 23. juni til 26. november. Vis blot dit årskort til Glyptoteket.
Samme tilbud gælder omvendt for CC’s medlemmer, som i hele udstillingsperioden kan opleve Glyptotekets samlinger og udstillinger ved fremvisning af medlemskort.

Tak
Det treårige udstillingsprogram Hosting Histories – Revisiting Cultural Heritage of the Middle East and beyond på Glyptoteket og CC er generøst støttet af: Det Obelske Familiefond

Udstillingen på Glyptoteket er yderligere støttet af: Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Sportsgoodfonden, Statens Kunstfond, Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond, Grosserer L. F. Foghts Fond, Ernst B. Sund Fonden og Lizzi og Mogens Staal Fonden

Kunstnerens ophold er støttet af: Den Canadiske Ambassade og Canada Council for the Arts

Arrangør

Ny Carlsberg Glyptotek is an art museum of international stature in the centre of Copenhagen. The Glyptotek houses over 10,000 works of art, from the Mediterranean cradle of Western culture to the Danish and French art from the 19th and 20th centuries.

Lokation

Ny Carlsberg Glyptotek, Dantes Plads 7, 1556 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .