Kulturarv i børnehøjde

27 maj 2015 kl. 17:00 - 19:00
Super arrangør
Billetter Gratis
Billetter Gratis

27. maj klokken 17-19 er der gå-hjem-dialog om børn og kulturarv. I panelet sidder Jakob Stegelmann, Josefine Ottesen og Sidsel Kirk.

Hvilke historier deler vi med vores børn? Og hvilke historier deler de med hinanden? Hvad er kulturarv, og hvordan deler vi kulturarven med vores børn?
Det er nogle af de spørgsmål, vi stiller under optaktsmødet til Kulturmødet Mors, når Kultur Valby, Kulturanstalten og museet sætter fokus på kulturarv i børnehøjde.

Kom til åben paneldebat med indbudte debattører, der tager udgangspunkt i børnenes arbejde med historiefortælling, samt hvordan de arver kultur og selv giver den videre.

Anette Jahn styrer debatten mellem deltagerne i salen og de inviterede debattører:


Jakob Stegelmann - tv-vært og redaktør, Danmarks Radio. Gennem sit arbejde på blandt andet programmet Troldspejlet siden 1989 har Jakob været samlende faktor for børnegenerationer de sidste tre årtier. Han ved om nogen, hvad det vil sige at tale til børn, og hvilke fortællinger, de gerne vil høre.


Josefine Ottosen - prisbelønnet børnebogsforfatter, skuespiller og instruktør, der er vant til både at tale og skrive direkte til børn gennem historier og undervisning.


Sidsel Bjerregaard Kirk - undervisningsansvarlig på Københavns Museum og ansvarlig for udarbejdelse og gennemførelse af projektet “Vores Liv, vores fællesskaber”. I projektet har Københavns Museum i tæt samarbejde med 5. årgang fra Blågård Skole skabt udstillingen “Børnenes By”, som danner ramme om optaktsmødet.

Børnenes historier er med
Inden debatten har 5. klassesbørn fra Valby været på en fortælleworkshop med Kultur Valby. Gennem flere år har Kultur Valby med succes haft workshops for børn med professionelle historiefortællere. Her fortæller børnene de historier, de synes er vigtige. Det kan eksempelvis være historier, der bliver fortalt i familien, eller de historier, børnene fortæller om sig selv. Børnenes reflektioner og historier herfra vil indgå under debatten, for det er vigtigt, at børnenes egne erfaringer er med.

Børnenes by

Det er ingen tilfældighed, at optaktsmødet om børns kulturarv afholdes på Københavns Museum. Den 25. marts 2015 åbnede udstillingen Børnenes by, der omhandler det København, børn deler på tværs af generationer. Her fortæller eleverne fra to 5. klasser fra Blågård Skole om personlige genstande og om forskellige fællesskaber, de indgår i. Der er mulighed for at se udstillingen i forbindelse med optaktsmødet.

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke